Cinema

‘Tot a la vegada a tot arreu’ triomfa a la gala dels Oscar amb set premis

Guanya els principals guardons com millor pel·lícula, director i actriu per Michelle Yeoh

Els pronòstics s’han complert i Tot a la vegada a tot arreu (Everything everywhere all at once) ha estat la gran guanyadora de la 95 edició dels Oscar amb set estatuetes, entre elles, a la millor pel·lícula, millor director (Daniel Kwan i Daniel Scheinet)i i actriu, Michelle Yeoh. Els Daniels han dedicat el guardó a “totes les mares del món”, segons informa l’agència Efe, mentre Yeoh s’ha sumat a aquest reconeixement al paper de les mares i ha dit: “Aquesta és una prova que els somnis es compleixen”. La favorita als Oscar, estava nominada a onze estatuetes, ha aconseguit els premis a millor guió original, muntatge, actor secundari per Ke Huy Quan, i actriu secundària, Jamie Lee Curtis.

El guardó al millor actor ha recaigut en Brendan Fraser per La Ballena (The Whale), el que suposa el retorn de l’actor a la primera fila de la indústria cinematogràfica mentre Guillermo del Toro, amb Pinocho s’ha endut l’Oscar a la millor pel·lícula d’animació.

La pel·lícula alemanya Sin novedad en el frente d’Edward Berger s’ha convertit en una de les sorpreses de la nit en guanyar quatre premis, a la millor fotografia, disseny de producció, banda sonora i pel·lícula internacional. En canvi Los Fabelmans, de Steven Spielberg, i Almas en pena de Inisherin, de Martin Mc Donagh, han marxat amb les mans buides tot i optar a diferents guardons.En canvi, Navalny, que recorda a l’opositor rus empresonat,Alexei Navalny, s’ha imposat com a millor pel·lícula documental.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça MargaridaXirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic