Música

La Dharma celebra el 50è aniversari amb dos llibres i un concert al Sant Jordi

Cinquanta anys és una xifra rodona sempre bona per celebrar i si qui els compleix és la Companyia Elèctrica Dharma encara més. La commemoració del mig segle de trajectòria del grup comptarà amb la publicació de dos llibres, un disc amb cançons inèdites i un gran concert al Palau Sant Jordi el dia 22 d’abril. “El millor homenatge és mantenir la Dharma viva”, ha afirmat aquest dimarts el membre del grup Joan Fortuny, i “continuar el llegat dels nostres germans”.

El 22 d’abril, la vigília de Sant Jordi, la Companyia Elèctrica Dharma celebrarà mig segle de vida amb un concert al Palau Sant Jordi, un espectacle que barrejarà el rock característic del grup amb música tradicional, i comptarà amb convidats especials com Albert Pla, Gossos o Sopa de Cabra.

“Volem fer una gran festa perquè mig segle s’ho mereix”, encara que “no sabem quanta Dharma queda i serà un dels darrers grans concerts”, ha afirmat Lluís Fortuny segons una informació recollida per Efe. Abans del concert, coincidint amb l’aniversari, el grup publica aquest mes el disc de temes descartats Cançons arraconades (RGB), un compendi d’enregistraments descartats, des dels anys 70 fins als darrers temps, i que ara han volgut repescar.

La celebració del mig segle de trajectòria també tindrà un reflex editorial amb la publicació de dos títols de la mà de Comanegra. L’editorial publica Companyia Elèctrica Dharma. 50 anys, un àlbum de gran format farcit d’imatges inèdites comentades pel grup i textos de periodistes i amics que glossen la seva trajectòria, segons informa l’ACN. D’altra banda, la Dharma és protagonista del primer número del còmic Roc Guitar, de la parella Copons&Fortuny, que neix per apropar als més joves la història de bandes llegendàries com aquesta.

A banda de la faceta més artística, dins de la celebració dels cinquanta anys de la Dharma també es preveu inaugurar, a l’abril, la plaça Josep Fortuny al barri de Sants de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia