Música

MÚSICA

Disset concerts en sis municipis, en el festival Ítaca més sostenible

Albert Pla, Delafé y Las Flores Azules, The Gramophone Allstars Big Band, Renaldo & Clara i Fetus completen el cartel de l’onzena edició

Tindrà presència a l’Estartit, Palafrugell, l’Escala, Gualta, la Pera i Corçà

Si bé ÍTACA, Cultura i Acció transcorrerà a un total de sis municipis empordanesos, a més d’estrenar emblemàtics escenaris com el Far de Sant Sebastià de Llafranc o la platja de Riells, a l’Escala, també posa de manifest una voluntat retorn als orígens del festival, programant a places dels diversos pobles on farà parada, com Gualta, Corçà o La Pera.

Albert Pla, Delafé y Las Flores Azules, The Gramophone Allstars Big Band, Renaldo & Clara i Fetus completen el cartel de l’onzena edició del Festival ÍTACA, que enguany transcorrerà a l’Estartit, Palafrugell, l’Escala, Gualta, la Pera i Corçà. S’afegeixen als ja anunciats Vetusta Morla, La M.O.D.A., Alizzz, Iseo & Dodosound, Els Catarres, Lildami, Julieta, Triquell, Serial Killerz, CARMEN 113, Boom Boom Fighters & Cookah P., i l’experiència Flock Drone Art

L’objectiu primordial: potenciar l’essència del festival millorant l’experiència del públic i, alhora, fer arribar la cultura a tots els racons del territori amb una ferma voluntat d’oferir concerts a indrets emblemàtics, així com revitalitzar les places com a centre neuràlgic i pilar fonamental de la vida popular empordanesa. Alhora, enguany ÍTACA, Cultura i Acció fa un pas més enllà i referma la seva aposta per la sostenibilitat amb diverses accions que posen de manifest el seu compromís.

Justament en aquesta línia, aquest matí s’ha presentat la totalitat del cartell de l’ÍTACA 2023 a l’interior d’un autobús d’AMPSA. El vehicle, aparcat la platja de l’Estartit -on un any més, tindrà lloc la cita més multitudinària del festival- ha acollit la roda de premsa com a exemple del viatge d’ÍTACA cap a la sostenibilitat, alhora que s’ha retransmès en streaming. L’acte de presentació, ha comptat amb l’assistència dels companys/es de viatge i ha anat a càrrec del director del festival, Fran Arnau; juntament amb l’alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí; i el president de l’EMD l’Estartit, Francesc Ferrer.

«Enguany tornem a apostar per les places dels pobles i els llocs emblemàtics del territori, alhora que seguim apostant per la cita més multitudinària del festival a la platja de l’Estartit», ha explicat el director Fran Arnau. «Fem un pas endavant per a la sostenibilitat, les experiències úniques i el confort del públic del festival», ha afegit.

«L’experiència ÍTACA a l’Estartit va començar fa 7 anys i és un viatge ple de música i sostenibilitat», ha explicat Francesc Ferrer, president de l’EMD de l’Estartit. «Fem una crida a que tothom ens ajudi a mantenir l’esperit d’acció cultural i l’essència medioambiental de la proposta», ha afegit.

Al seu torn l’alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, ha remarcat el caràcter «diferent» del festival ÍTACA. «ÍTACA configura una idea amb la qual, com a municipi, hi lliguem completament», ha explicat l’alcalde.

Ja hi ha disponibles entrades per a tots els concerts de pagament, així com els abonaments per a l’ÍTACA SANT JOAN 2023. Es poden adquirir a través del web del festival itacacultura.cat, alhora que s’hi poden consultar horaris i d’altres detalls d’interès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona
ART

Estudien si la part superior del mosaic de la Casa Navàs també és de Joaquim Mir

REUS