Cultura

Cinema

Els millors films del 2022, a la Filmoteca

Un dels cicles més esperats de la programació de la Filmoteca és el que recull el bo i millor de la collita cinematogràfica de l’any anterior a partir d’una enquesta que es fa entre crítics, periodistes cinematogràfics i l’equip de la Filmoteca.

En plena temporada de premis gremials i llistes de films considerats millors que d’altres, com cada any la Filmoteca de Catalunya ha demanat les seves preferències a persones vinculades al món de la crítica i la programació de cinema. El resultat permet recuperar per a la pantalla gran alguns dels títols més destacats estrenats el 2022 –l’any en què es van aixecar les restriccions imposades als cinemes per la pandèmia–, però també obre les portes a descobrir títols inèdits de difícil accés.

El cicle es perllongarà els mesos d’abril i maig amb una programació que tot cinèfil somia. L’abril arrenca amb un dels films catalans més venerats en els festivals internacionals, Pacifiction, d’Albert Serra, guanyadora d’un premi Cèsar a la millor fotografia, i continuarà amb obres com Drive my car, de Ryûsuke Hamaguchi; Aftersun, de Charlotte Wells; La peor persona del mundo, de Joachim Trier; Retour à Reims (Fragments), de Jean-Gabriel Périot; Davant teu, de Hong Sang-Soo; Crimes of the Future, de David Cronenberg; Què veiem quan mirem cap al cel?, d’Alexandre Koberidze; Nope, de Jordan Peele; Corsage (L’emperadriu rebel), de Marie Kreutzer; L’événement, d’Audrey Diwan i Un año, una noche, d’Isaki Lacuesta.

La programació continua al maig amb Licorice Pizza, de Paul Thomas Anderson; Alcarràs, de Carla Simón; Armaggedon Time, de James Gray; El agua, d’Elena López Riera; Close, de Lukas Dhont, i la selecció d’inèdits, films no estrenats en cinemes de casa nostra com Mutzenbacher, de Ruth Beckermann; Geographies of Solitude, de Jacqueline Mills; Aftersun de Lluís Galter; Mato Seco em Chamas, d’Adirley Queirós i Joana Pimenta; Sobre las nubes, de María Aparicio; Skazka / Fairytale, d’Aleksandr Sokurov, i Una película sobre parejas, de Natalia Cabral i Oriol Estrada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

cultura

El Fimag de Torroella de Montgrí ha exhaurit el 90% de les 6.100 entrades

torroella de montgrí

Gurnés, un crim que no queda a la fossa dels oblidats

Llagostera

Rosalía: somni complert al Primavera Sound

BARCELONA
Cultura

L’arxiu més valuós del segle d’or de la imatge

Barcelona
girona

L’Inundart consolida la seva aposta per l’art sensorial

Girona
MÚSICA

El Primavera Sound perd un 15% de públic al Fòrum, sobretot estranger

BARCELONA
TROBADA

La Federació d’Ateneus insta a rejovenir les entitats

L’Inundart de Girona consolida la seva aposta per l’art sensorial

Girona
Arquitectura
El trencadís, distintiu del modernisme català

Gaudí, quina trencadissa!

barcelona