Patrimoni

patrimoni

Rehabiliten l’Abadia de Senan, a la Conca de Barberà

S’ha transformat en un espai municipal polivalent per acollir activitats culturals i ser un coworking

Senan ja té des d’ara la nova Abadia, un espai patrimonial rehabilitat per acollir activitats culturals i empresarials. La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, ha inaugurat aquest dissabte l’Abadia de Senan, a la Conca de Barberà, com el nou espai municipal polivalent. Ho fa fet acompanyada del director dels Serveis Territorials de la Presidència a Tarragona, Àngel Cortadelles Bacaria, i de l’alcaldessa de Senan, Carme Ferrer Cervelló.

La consellera ha subratllat la importància de “recuperar el patrimoni” i de “posar-lo al servei del poble” per “oferir oportunitats” al territori i a la ciutadania. En aquest sentit, Vilagrà ha recordat el caràcter “municipalista del Govern” i ha remarcat que l’Abadia és “un bon projecte que des de governs locals s’ha valorat com a important i estratègic”.

La rehabilitació de l’Abadia, de titularitat municipal des de 2014, ha suposat una inversió del Govern de 370.000 € finançats a través del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) 2020-2024. S’ha fet una reforma integral de l’edifici, conservant l’essència de l’Abadia, però convertint els espais per a ús de la ciutadania. D’aquesta manera, el primer pis és una sala polivalent municipal, que permet acollir activitats culturals, de lleure, empresarials o del territori; i la segona planta és un espai de treball compartit, conegut com a coworking.

Amb aquest projecte, s’ha aprofitat per fer arribar la fibra òptica a l’edifici i també a tot el municipi. Aquesta inversió, que ha suposat un cost de 21.184,23 €, està inclosa dins el finançament del PUOSC de la reforma de l’Abadia.

La consellera Vilagrà ha explicat que el projecte de reforma ha pogut tirar endavant gràcies “a la bona gestió” i que “l’Ajuntament de Senan tenia els deures fets, els projectes preparats i s’han pogut presentar a totes les convocatòries d’ajuts”. Abans de l’acte, Vilagrà ha fet un passeig pels carrers del poble i ha visitat l’Ajuntament, on ha signat el Llibre d’Honor i ha saludat a la Corporació Municipal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona
DANSA

El Sismògraf convoca a respirar amb la natura i a flirtejar amb la tecnologia

OLOT
Crítica
música

Sostinguts per l’estiu

GIRONA