Llibres

La petita gran literatura on comença tot

L’esmorzar literari de la Generalitat a Girona estarà dedicat a la literatura infantil i juvenil, representada per Carles Sala i Roser Rimbau

El ja tradicional esmorzar literari que, des del 2007, ofereix la Generalitat de Catalunya als grans protagonistes de la diada del llibre perquè agafin forces de cara a la llarga jornada que els espera, estarà avui dedicat a la literatura infantil i juvenil. A la Casa Solterra del carrer Ciutadans de Girona, seu dels Serveis Territorials de Cultura, s’hi trobaran aquest matí més de setanta-cinc escriptors, editors i llibreters de les comarques gironines. El director territorial de Cultura, Josep Calatayud, serà l’amfitrió d’aquesta trobada informal en què, entre xuixos i cafè, es comenten les perspectives que cadascú té per a diada i, amb una mica més de solemnitat, es recorda un autor, un gènere o elements destacats de l’univers infinit de la lectura com ara les biblioteques. Aquest any s’ha decidit dedicar l’esmorzar a la literatura infantil i juvenil, un dels gèneres més populars –amb títols que són autèntics supervendes de llarg recorregut– i alhora el més oblidat pels experts, els mitjans de comunicació i el cànon.

Cristina Ros, coordinadora del Cler (Club de lectures recomanables) del servei de biblioteques de la Diputació de Girona, serà l’encarregada de fer la glossa sobre la literatura infantil i juvenil –la base imprescindible per crear nous lectors i lectores– i d’introduir els dos autors gironins que la representaran a l’acte d’avui, el prolífic Carles Sala (Girona, 1974) i Roser Rimbau (Girona, 1968), que la tardor passada va ser la guanyadora del prestigiós premi El Vaixell de Vapor, amb la novel·la Els lletrafòbics i el senyor No-Nom. Format per professionals de les biblioteques públiques de les comarques gironines, el Cler treballa des de l’any 2004 per difondre la literatura infantil i juvenil, per exemple a través d’unes guies molt acurades que orienten tant els joves lectors com els seus progenitors i educadors. Les lletres gironines també inclouen altres noms destacats dins d’aquest gènere com ara Dolors Garcia i Cornellà (Girona, 1956), amb una bibliografia tan extensa com premiada. També altres autors de narrativa per a adults com Josep M. Fonalleras, Maria Mercè Roca, Miquel Fañanàs, Rafel Nadal i Martí Gironell –amb el recent Un talp a l’antiga Roma– han fer incursions en la literatura infantil, sense oblidar el dibuixant de còmics Quim Bou, que tampoc no oblida els més petits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

L’alt i constant mestratge de Mercè Vidal

Paola Cortellesi
Cineasta i actriu

“Els italians portem el neorealisme a l’ADN”

Barcelona
cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA