Llibres

Actes en 36 països diferents

La Generalitat i les comunitats catalanes a l’exterior organitzen un total de 361 accions arreu del món per celebrar Sant Jordi

El govern destaca el paper de la diada com a “ambaixadora” internacional de Catalunya

La Generalitat i les comunitats catalanes a l’exterior han organitzat per a la diada de Sant Jordi d’enguany un total de 361 actes a 190 ciutats de 36 països diferents.

Es tracta d’actes bàsicament de caire literari i cultural que inclouen lectures dramatúrgiques, concerts i exposicions. També hi ha programats tallers de traducció i d’il·lustració, activitats infantils, tastos gastronòmics, conferències i actuacions castelleres, sempre amb l’objectiu de difondre la llengua i la cultura catalanes arreu amb motiu de la diada de Sant Jordi.

Les delegacions del govern a l’exterior organitzen més d’un centenar d’esdeveniments a 20 països i a 60 ciutats.

“La festa dels llibres i les roses és la nostra gran ambaixadora al món”, va dir la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, durant la presentació dels actes. Garriga va destacar: “Els nostres autors i autores cada vegada són més traduïts i celebrats arreu del món”, i va posar d’exemple Eva Baltasar, que amb la seva novel·la Boulder s’ha convertit en la primera autora en català finalista del Booker Prize, un dels guardons literaris més prestigiosos del món.

La secretària general del Diplocat, Laura Foraster, va assegurar que “molts països pagarien per tenir una festa com aquesta, tan transversal i inclusiva”, i va subratllar que és “una de les millors cartes de presentació de Catalunya al món, pels valors que representa”. Foraster va explicar les dues grans actuacions del Diplocat per Sant Jordi: d’una banda, el programa de visitants internacionals destinat a periodistes majoritàriament d’àmbit cultural perquè puguin gaudir de la festa en primera persona, i, d’una altra banda, el portal Books and Roses, que des del 2015 aglutina tots els actes de Sant Jordi arreu del món.

Per la seva banda, la consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, va remarcar: “La diada de Sant Jordi és la festivitat de referència per explicar-nos al món.” “Projectem Catalunya al món, amb la bandera de Sant Jordi, i amb les delegacions del govern a l’exterior”, va dir Serret. “És una festa diversa, plural, viva i dinàmica [...] de la riquesa i l’obertura que expressa la societat catalana quan celebra el Sant Jordi, la qual cosa ens ajuda a projectar-nos als diferents països”, va afegir-hi la consellera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

L’alt i constant mestratge de Mercè Vidal

Paola Cortellesi
Cineasta i actriu

“Els italians portem el neorealisme a l’ADN”

Barcelona
cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA