Llibres

La superilla literària i els espais amb parades del país, col·lapsades

El bon temps i les ganes de Sant Jordi fa sortir la gent a remenar llibres i passejar a tot Catalunya

La gernació als espais per a parades es barreja amb les cues per les firmes dels autors populars

El bon temps i les ganes de Sant Jordi han omplert de gent els carrers del centre de la ciutat de Barcelona des de bon matí en l’anomenada superilla literària, que aquest any també s’ha ampliat a Gran de Gràcia i ha recuperat la Rambla. Una Rambla que ha tornat a tenir llibres després d’uns anys sense celebració per la covid. De fet, al migdia tota aquesta àmplia zona ha quedat totalment col·lapsada de gent, tal com es pot veure e els vídeos adjunts a la notícia.

Des de primera hora, també s’han pogut veure llargues cues de lectors pacients esperant per poder tenir la firma de l’autor del llibre que han comprat. L’acumulació de gent fent cua per als autors més populars, ha col·lapsat encara més alguns trams del Passeig de Gràcia.

També està molt concorregut el Passeig de Sant Joan, on es concentren les parades de còmic i literatura infantil i juvenil i on també s’acumulen llargues cues per aconseguir les firmes dels autors. El fet que les dues avingudes disposin d’estacions de tren i metro ha dut molts ciutadans d’altres municipis de l’àrea metropolitana a personar-s’hi. Els combois de Rodalies i FGC -que dobla serveis- eren un reguer de viatgers de les andanes fins a les superilles.

Les cues es reproduïen a les diferents parades on els escriptors signaven exemplars, en un any amb menys firmants mediàtics. En declaracions a l’ACN, l’escriptor Enrique Vila-Matas ha afirmat que aquest és un Sant Jordi històric. Javier Cercas creu que cada any és “un miracle”, mentre que l’autora Maria Barbal creu que si algunes paraules descriuen aquest edició és la immensitat i la densitat. El periodista Carles Porta fa uns dies que està signant llibres del seu darrer, ‘Crims: Pecats capitals’. “Això és fantàstic”, cridava als lectors.

El bon ambient s’està vivint arreu de Catalunya, amb carrers i places plenes de gent, paradetes de llibres i venda de roses. Capitals de demarcació o de comarca han exercit més que mai de pol d’atracció amb més visitants que si fos un Sant Jordi feiner. Les cues omplien la Rambla Ferran de Lleida des de mig matí, així com La Copa a Girona, que es recuperava com a espai per a les parades literàries, i , com també la Rambla Nova de Tarragona o la Plaça de la Cinta, de Tortosa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona