Música

Kurt Elling, Avishai Cohen i Richard Bona, al 8è Jazz Festival l’Estartit

El festival ha programat vuit concerts entre el 20 i el 23 de juliol a l’escenari del passeig del Molinet, on també actuaran el quartet Colina-Miralta-Sambeat-Sanz i l’Alba Pujals Quintet

El trio del contrabaixista camerunès Richard Bona, la Banda Iroko del baixista i cantant israelià Avishai Cohen, i el gran cantant nord-americà Kurt Elling, guanyador de dos premis Grammy, són els principals noms internacionals de la 8a edició del Jazz Festival l’Estartit, que tindrà lloc durant quatre dies, del 20 al 23 de juliol, amb l’imponent passeig del Molinet, privilegiada terrassa sobre el Mediterrani i les illes Medes, com a escenari principal. El festival, que ha anunciat avui la seva programació per coincidir amb la celebració del Dia Internacional del Jazz, que es celebra aquest diumenge, inclourà un total de 8 concerts, dos cada dia, un de vespre i un de nit, amb servei de bar i restauració a cura de productors locals.

“El festival presenta una programació eclèctica, plural i inclusiva, plena d’artistes en el millor moment de la seva carrera i amb algunes de les personalitats més influents del gènere”, afirma la directora del festival organitzat per Joventuts Musicals de Torroella de Montgrí, Montse Faura. El festival s’obrirà el dijous 20 de juliol al vespre amb un concert gratuït de la jove banda barcelonina Hip Horns Brass Collective al terrat de la Confraria de Pescadors. Tots els altres concerts tindran lloc al passeig del Molinet, començant el mateix dijous a les 22h amb la presentació d’Universos de Javier Colina (contrabaix), Perico Sambeat (saxo), Marc Miralta (bateria) i Albert Sanz (piano).

El divendres 21 s’obrirà amb la presentació d’Apologia del quintet de la trombonista Alba Pujals, que inclou el trompetista Joan Mar Sauqué, antic alumne de l’Escola de Música de Torroella de Montgrí. A la nit hi actuarà el Richard Bona Trio, amb Sylvain Luc (guitarra) i Nicolas Viccaro (bateria).

El dissabte 22 hi actuaran el Ramon Cardo TM Collective, el sextet de hard bop jazz liderat per aquest saxofonista, i a la nit Avishai Cohen presentarà el seu projecte Iroko, en format de septet, nou anys després del seu debut al festival empordanès.

El diumenge 23, clouran aquesta edició Èlia Bastida Trio, amb un homenatge a Stéphane Grappelli, i Kurt Elling, que recentment ha publicat l’EP SuperBlue-Guilty Pleasures –continuació de l’àlbum SuperBlue, publicat el 2021– que presentarà a l’Estartit amb Charlie Hunter (guitarra híbrida, que fusiona guitarra i jazz), Kenny Banks Jr (teclats) i Marcus Finnie (bateria). Kurt Elling va debutar el 1995 amb Close your eyes, publicat per Blue Note, com bona part dels seus primers discos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona