Música

El pop-rock de Simonsen irromp amb força a l’escena musical

El 18 de maig presenta el tercer single ‘Ven Conmigo’ previ a l’àlbum que produeix amb Christian Rey per a finals d’any

Han firmat pel segell MusicHunters, el 10 de juny fan la posada de llarg a la sala La Capsa d’El Prat de Llobregat i a l’octubre ho faran a Madrid

Els amants de futbol d’una certa edat recorden un extrem danès baixet, amb molta habilitat, classe, veterania, elegància, però també contundència que entre el 1979 i el 1982 va jugar al FC Barcelona. Les seves característiques són les que defineixen el grup de pop-rock amb influència britpop, però que canten en castellà, i que van inspirar a agafar el seu nom: Simonsen. La banda, formada per músics experimentats amb recorregut en altres grups i escenaris, es va començar a gestar el 2020, tot i que amb la pandèmia pel mig no es van començar a donar a conèixer fins el novembre passat amb el seu primer single Tormentas, el seu posterior videoclip, seguit després pel tema Aunque Ya No Estés el febrer d’enguany.

La irrupció a les xarxes i plataformes va tenir molt bona resposta, amb retorn, també, de companyies de management, de l’Estat espanyol, sud-amèrica i, fins i tot, van tenir ressò en una ràdio sud-africana. Sota la tutela del productor Christian Rey (The Pinker Tones i Navet) ja preparen el tercer single que es donarà a conèixer el proper 18 de maig, Ven Conmigo, previ a l’EP que estarà enllestit a l’octubre i a l’àlbum que es presentarà entre el desembre i el gener del 2024, l’any que pot suposar la seva eclosió.

Ho explica Tone Codina, el bateria, que també va formar part de la banda Sweater. Finalment van arribar a un acord amb MusicHunters perquè els representi i faran la presentació oficial el proper 10 de juny a la sala La Capsa d’El Prat de Llobregat en un doble concert amb Totti Montenegro. Massa aviat per entrar encara en la voràgine de concerts i festivals d’estiu, la banda se centra en preparar l’àlbum tot i que podrien pujar als escenaris el juliol i si que tenen actuacions programades el setembre a Madrid. Per als festivals Tone posa l’horitzó en el 2024.

El primer tastet el van fer a Cerdanyola el 25 d’abril a la sala Circus de Cerdanyola on van omplir l’aforament amb el treballs que completaran el primer disc. La banda està formada originàriament per Tone Codina, Uri Canalías a la veu i les guitarres; y David Trujillo, al baix, Oscar Martín, també a les guitarres –els dos van coincidir als grups Sacred i The March– i posteriorment s’hi va incorporar Albert Godino, als teclats. Tres d’El Prat, un de Gavà i un altre de Cerdanyola, amb “només un del Madrid”, que tampoc ha posat impediments al nom de la formació”, bromeja Tone.

Tot i que la promoció obliga a posar etiqueta a l’estil musical, Tone pensa que és cert que els seu so tira d’influència de l’indie britànic, però assegura que “no ens volem classificar en un únic estil”.

La pandèmia

La repercussió de Simonsen es deu en bona part a les xarxes socials i a la bona acollida que va tenir el vídeo a distància que van gravar durant el confinament de la covid-19 amb el tema Even Though You’re Gone. És una cançó d’homenatge a la situació que es vivia en aquell moment, però que va servir perquè els membres de la formació “féssim una mica d’introspecció personal i provéssim altres sons”, explica Tone. Des de llavors, tot està anant força ràpid.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Laia Arañó Vega
Historiadora i autora del llibre “El camp dels catalans”

“El govern a l’exili va voler concentrar els refugiats catalans en un únic camp”

Banyoles
societat

La biblioteca de Cassà de la Selva ja porta el nom de Maria Corominas

cassà de la selva
música

La cantant gironina Jost Jou debuta amb ‘MFQM’: més forta que mai

girona
poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA