Còmic

Manel Puyal exposa caricatures al Poblenou

Manel Puyal (Barcelona, 1947) exposa a la sala Mariné de l’Aliança del Poblenou (del 20 al 31 de maig) una selecció de les caricatures que ha fet, al llarg de la seva dilatada trajectòria com a ninotaire, a capçaleres de premsa com ara l’Avui, La Hoja del Lunes, Mundo Diario, ABC, La Vanguardia i revistes com ara El Drall, El Be negre amb potes rosses, El Triangle, El Carrer i la revista satírica digital El Web Negre.

Puyal, que va debutar en l’ofici a la revista 4 Cantons, és un home discret, del Poblenou de soca-rel i molt vinculat al moviment associatiu d’aquest barri obrer, com ara el Centre Moral i L’Aliança, on li guarden la cadira com a membre de la Junta.

“El Manel no és àcid. Les seves són caricatures amables. No vol ridiculitzar ningú. Sap expressar els aspectes positius i sempre amb una punta d’humor”, li va comentar sobre el dibuixant el periodista Juanjo Caballero a la també periodista Maria Favà.

A l’escola, Manel Puyal feia caricatures dels professors “sempre procurant que s’assemblessin i mai cruels” i dibuixava també per als seus companys uns quadernets de personatges del futbol. “Amb el Kubala no me’n vaig sortir”, confessa. Es va apuntar a uns cursos de dibuix per correspondència que dirigia Josep Escobar, el dibuixant del TBO creador, entre d’altres, dels personatges Carpanta i els germans Zipi i Zape. Ha admirat els dibuixants Valentí Castany i Gin (Jordi Giner). Per a Manel Puyal, Miquel Ferreres va ser un far creatiu. Aquesta mostra és una bona ocasió per poder gaudir de l’obra d’un autor tan humil com destacable.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça MargaridaXirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic