Llibres

LLIBRERIES

Tanca la històrica Llorens Llibres de Vilanova i la Geltrú

El 30 de juny abaixarà la persiana Llorens Llibres, una llibreria històrica situada al centre de Vilanova i la Geltrú. Amb 52 anys de trajectòria, l’establiment, de tradició familiar, arriba al punt i final per la jubilació de la seva propietària i per la manca de relleu generacional. Llorens Llibres és una llibreria situada des de 1971 al carrer dels Caputxins de Vilanova, una de les artèries comercials de la ciutat.

La va obrir Llorenç Lluch. Els seus cinc fills i filles l’ajudaven de forma compaginada amb els estudis universitaris, mentre que el 1988 una d’elles, Rosana Lluch, va integrar-se plenament en el dia a dia del negoci coincidint amb una reforma per ampliació i el primer procés d’informatització. Des d’aleshores ha estat la cara visible de Llorens Llibres, i es defineix , en declaracions a l’Agència Catalana de Notícies, com una “apassionada” de la lectura.

Lluch fa 35 anys que és al capdavant del negoci, on “cada dia” ha fet recomanacions als clients, tant a aquells més fidels com als esporàdics. L’estrès, segons assegura, ha estat la causa principal de salut que l’ha dut a decidir jubilar-se, “perquè hi ha molta pressió per fer-ho bé i dur el llibre ràpid al client, mentre altres empreses ens ataquen fent canviar els hàbits de consum”. Lamenta que “el client s’ha tornat molt exigent per tenir les coses el més aviat possible, i això desencadena un ritme de treball massa fort”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cinema

DocsBarcelona, documentals que destrueixen els estereotips

barcelona
cinema

Una nova generació de simis regna al planeta Terra

Barcelona
Patricia López Arnaiz
Actriu

“Deixar les víctimes soles és una forma d’agressió”

Barcelona
Mireia Freixa
Historiadora de l’art

“El patrimoni només es preservarà si la gent se l’estima”

Terrassa

Isabel Vila, la primera sindicalista i pionera de l’educació femenina

Girona
Crítica

L’encís de Bulle Ogier

Fenosa, l’escultor de la natura

El Vendrell
cinema - comèdia

Tres generacions de dones unides per la tragèdia

cinema - Animació

Viatge d’una nena xinesa amb parada a Berlín