Cinema

CINEMA

Frederic Forrest, un secundari de luxe

L’actor nord-americà Frederic Forrest, un dels intèrprets de la llegendària Apocalypse Now de Francis Ford Coppola, va morir divendres als 86 anys després d’una llarga malaltia, segons va confirmar el mitjà especialitzat The Hollywood Reporter. En la pel·lícula, estrenada el 1979, va interpretar un dels soldats dels EUA, Jay Chief Hicks. Forrest també va brillar especialment en un altre film del mateix any, La rosa (1979), per què va obtenir una nominació a la millor actuació en els premis Oscar. Per Apocalypse now també va rebre una nominació entre els millors secundaris de la Societat Nacional de Crítics dels EUA.

Forrest va estudiar teatre i actuació a Texas als anys seixanta i, posteriorment, es va traslladar a Nova York per buscar una oportunitat en els escenaris de l’Off-Broadway. En un dels seus primers films, When the legend dies (1972), ja va rebre una nominació en els Globus d’Or com a revelació de l’any. La seva imatge va ser habitual en films de gran producció i amb directors de renom. Així, en els setanta va participar en el thriller The conversation, del mateix Coppola, i Missouri, d’Arthur Penn. A Ruby and Oswald va interpretar el paper de l’assassí de Robert F. Kennedy, Lee Harvey Oswald. Coppola el va tornar a fitxar per a un dels seus films més infravalorats, Tucker: The man and his dream. Forrest va participar, el 1990, en un dels tres únics films que ha dirigit Jack Nicholson, The two Jakes, la seqüela de Chinatown, i va ser un dels actors secundaris d’un dels grans èxits de Michael Douglas, Falling down (1993).

L’actor també va ser reconegut pel seu treball a la televisió en la sèrie Quo vadis (1985), en què va interpretar Petronius. Altres aparicions televisives van ser en minisèries i en la primera temporada de 21 jump street, la sèrie que va convertir en una estrella juvenil un joveníssim Johnny Depp. La seva última aparició en la pantalla va ser en el remake que va fer Steve Zaillian d’All the king’s man protagonitzada, entre d’altres, per Sean Penn, Jude Law i Kate Winslet (2006).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Barcelona, paisatge i personatge

Barcelona
solidaritat

La campanya Girem full! assoleix 1.037 hores de recerca contra el càncer fomentant la lectura

barcelona
cinema

J. A. Bayona serà membre del jurat del 77è Festival de Canes

BARCELONA
porqueres

La Principal de Porqueres tindrà una placa al parc Manel Saderra i Puigferrer

porqueres
música

Billie Eilish actuarà al Palau Sant Jordi el 14 i el 15 de juny de 2025

barcelona
42 edició de comic barcelona

A la recerca de nous lectors de còmic

Barcelona
Crítica
música

Incògnites del Misteri

GIRONA
Cultura

Mor C.J Sansom, escriptor escocès de novel·les de suspens

art

L’entrada al Museu Picasso de Barcelona serà gratis tots els dijous, divendres i dissabtes al vespre

barcelona