Còmic

Núria Figueras i Anna Font, premi Compostel·la

Les autores catalanes Núria Figueras i Anna Font han guanyat el 16è premi Internacional Compostel·la d’àlbum il·lustrat amb el projecte La visita, que aborda el tema del silenci. El Departament d’Educació de l’Ajuntament de Santiago i l’editorial Kalandraka convoquen aquest certamen dotat amb 9.000 euros i la publicació de l’obra, en les cinc llengües peninsulars, el novembre vinent. Aquest any van rebre 261 originals procedents de tot el món.

Núria Figueras (Cornellà de Llobregat, 1972) és autora de diversos llibres per a públic infantil i juvenil. Llicenciada en Ciències de la Informació, actualment és editora de la revista infantil El Tatano, el Cavall Fort dels petits. La seva obra ha estat reconeguda amb els premis Mercè Llimona (2002) i Comte Kurt (2003). La il·lustradora Anna Font es va formar a l’Escola de la Dona i al Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Ha publicat diversos llibres il·lustrats, amb els quals ha guanyat els premis Vila de Térmens (2021), Serra d’Or (2020) i ha estat finalista en el certamen de la Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonya el 2020 i 2021. També col·labora en les revistes El Tatano i Pantera, i compagina el seu treball amb la docència.

Segons el jurat, l’obra guanyadora té una “proposta gràfica amb un cromatisme desbordant i ple de matisos, d’acord amb el perfecte domini de l’art seqüencial de l’àlbum i la construcció del discurs narratiu”.

L’obra finalista d’aquesta edició ha estat Tarde de sapo, de Maite Mutuberria Larrayoz, i Vent, de Gerard Sancho Novell, ha rebut la menció del jurat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència