Llibres

Homenatge a les antigues bibliotecàries en el centenari de la Biblioteca Joan Vinyoli

La Biblioteca Joan Vinyoli, de Santa Coloma de Farners, ha celebrat avui dijous l’acte central del seu centenari. Un dels punts principals de l’esdeveniment ha estat l’homenatge i reconeixement a les antigues bibliotecàries i personal especialitzat vinculat, primer, a la Fundació Caixa de Pensions i, posteriorment, formant part de la plantilla de l’Ajuntament municipal. L’acte ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de la ciutat, Carme Salamaña i de la directora de la Biblioteca, Sílvia Subirana, entre d’altres.

La celebració s’ha iniciat amb una visita inicial a l’Ajuntament i s’ha prosseguit a la Biblioteca Joan Vinyoli. A més dels homenatges, també hi ha hagut els parlaments de les autoritats i una lectura d’una carta i d’un poema de Joan Vinyoli a càrrec de l’escriptor català Roger Vilà. Entre les persones homenatjades hi ha Concepció Geronès, qui va treballar a la Biblioteca de Santa Coloma del 1923 al 1925. També s’ha reconegut a Pilar Noguera, Montserrat Noguera, Núria Masó, Montse Oriols i Francina Sanmartin.

Carme Salamaña ha explicat que “aquesta biblioteca, amb la seva ànima i personalitat, ha estat un far de llum per a la cultura i la lectura a Santa Coloma de Farners. És un espai que ens ha ofert moments màgics i hi ajudat a formar-nos com a ciutadans conscients i crítics”. L’alcaldessa de Santa Coloma de Farners ha volgut agrair a tots els qui han contribuït a convertir la biblioteca en el que és avui en dia i afegeix que “no només celebrem el passat, sinó que mirem cap al futur amb esperança i il·lusió”.

Nom de la biblioteca en honor a Joan Vinyoli

El 29 de juny de 1923, a Santa Coloma de Farners, la primera biblioteca de la Xarxa de Biblioteques de l’Obra Social de “La Caixa” va obrir les seves portes. Des de 2002, es va cedir la titularitat a l’Ajuntament i se la va anomenar oficialment Biblioteca Joan Vinyoli. En honor del poeta barceloní que va gaudir de llargues estades juvenils a la capital selvatana. Des del canvi de nom i la seva incorporació al Sistema de Lectura Pública de Catalunya, la biblioteca rep el suport de la Diputació de Girona i forma part del grup de Biblioteques Catalanes Associades a la UNESCO.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

música

El saxofonista holandès Benjamin Herman actua a l’Hotel Castell d’Empordà

la bisbal d’empordà
música

The Beating Souls, Karol Green & Sol Kwaya i Gospelians, al 4t Vidreres Gòspel Festival

vidreres
Cultura

Mor Brian McCardie, actor de sèries com ‘Line of duty’ i ‘Outlander’

castell d’aro

Private Function, The Whiffs i Weird Omen, dissabte al Desemboca

castell d’aro
GUARDONS

Rosalía, Premi FAD per “elevar a la màxima expressió la idea d’artista total”

BARCELONA
EQUIPAMENTS

Barcelona aprova la llicència d’obres per a la futura Biblioteca Pública de l’Estat

barcelona
música

Chucho Valdés & Arturo Sandoval i Charles Lloyd, al Sea Jazz l’Estartit

l’estartit
CÒMIC

Barcelona, paisatge i personatge

Barcelona
solidaritat

La campanya Girem full! assoleix 1.037 hores de recerca contra el càncer fomentant la lectura

barcelona