Cinema

CULTURA

Mor Alan Arkin, premiat amb un Oscar pel paper d’avi a “Little Miss Sunshine”

L’actor i cantant, de 89 anys, també va ser premiat i reconegut en la sèrie de Netflix “The Kominsky Method” al costat de Michael Douglas

Un dels actors i directors més estimats de Hollywood, Alan Arkin, ha mort a Carlsbard (Califòrnia) als 89 anys. L’anunci l’ha fet el seu amic i també actor Jason Alexander a través de les xarxes socials. Arkin serà recordat sobretot per l’extraordinari paper d’avi que va fer en la pel·lícula de culte “Little Miss Sunshine”, una actuació que li va valer un premi Oscar i un BAFTA el 2006.

Arkin, amb tot, va ser un dels grans secundaris en produccions de gran èxit, com la premiada “Argo” de Ben Affleck, per la qual va ser nominada a un Oscar, i en dos clàssics dels seixanta la comèdia “Russians are coming”. que li va valer un Globus d’Or, i el drama “The heart is a lonely hunter”. En la gran pantalla també va treballar amb directors com Vittorio de Sica, Terence Young i Tim Burton, que el va incorporar en el repartiment d’una de les seves pel·lícules més rellevants, “Edward Scissorhands”. Com a director va debutar el 1971 amb la comèdia “Little murders”.

En la televisió havia triomfat en la seva última gran sèrie, al costat de Michael Douglas, a “The Kominsky method”, una producció de Netflix per la qual va ser nominada dues vegades en els premi Emmy.

Arkin van néixer a Brooklyn d’una família jueva. Quan tenia onze anys van traslladar-se a Los Angeles. Als cinquanta els seus pares van ser acusats de comunistes i el seu pare va perdre la feina. A Califòrnia Arkin va apuntar-se des de ben petit a diferents acadèmies d’arts escèniques. La seva primera oportunitat va arribar el 1957 en el film “Calypso heat wave”. També va provar fortuna en el teatre. Va debutar, de fet, a Broadway el 1961 amb l’obra “From the second city” del Royal Theatre. El premi Tony que va rebre per l’obra “Enter laughing” (1963) li va obrir més portes, sobretot a Hollywood.

La seva faceta de cantant, menys coneguda, també va ser triomfant. El 1956, abans de fer el salt al teatre, formava part del grup de folk The Tarriers, amb el qual va composar un dels èxits de l’any “The Banana boat song”. Arkin també formava part del grup quan aquest va gravar “Cindy, oh Cindy”, cançó amb la qual van assaborir el seu primer número 1 a les llistes. Del 1958 al 1968 va formar part del grup The Baby Sitters i va participar en l’òpera “Candide” del reconegut Leonard Bernestein.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Barcelona, paisatge i personatge

Barcelona
solidaritat

La campanya Girem full! assoleix 1.037 hores de recerca contra el càncer fomentant la lectura

barcelona
cinema

J. A. Bayona serà membre del jurat del 77è Festival de Canes

BARCELONA
porqueres

La Principal de Porqueres tindrà una placa al parc Manel Saderra i Puigferrer

porqueres
música

Billie Eilish actuarà al Palau Sant Jordi el 14 i el 15 de juny de 2025

barcelona
42 edició de comic barcelona

A la recerca de nous lectors de còmic

Barcelona
Crítica
música

Incògnites del Misteri

GIRONA
Cultura

Mor C.J Sansom, escriptor escocès de novel·les de suspens

art

L’entrada al Museu Picasso de Barcelona serà gratis tots els dijous, divendres i dissabtes al vespre

barcelona