Llibres

llibres

Els nord-americans Red Hot Chili Peppers tenen nova biografia

Borja Figuerola (Barcelona, 1985) és un periodista musical, novel·lista i guionista cinematogràfic i de novel·les gràfiques. Poc abans que ell naixés va aparèixer una banda de qui ho sap tot, els Red Hot Chili Peppers (RHCP), que acumula més de 40 anys de carretera.

La van formar dos companys d’institut, el bon baixista Flea (Michael Balzary, nascut a Austràlia el 1962, d’origen irlandès i hongarès, que es va iniciar com a trompetista de jazz) i Anthony Kiedis (Michigan, 1962), cantant. De bateries i guitarres n’han tingut diversos, tot i que potser els més coneguts són l’efectiu Chad Smith (Minnesota, 1961) i el molt personal guitarrista John Frusciante (Nova York, 1970).

Els RHCP han esdevingut una banda de referència del funk’n’roll, amb excentricitats (sobretot de Kiedis i Flea) i marcats per llargues temporades d’abús de tota mena de drogues, en algun cas amb resultats tràgics, com la mort de sobredosis de Hillel Slovak, guitarrista fundador de la banda.

Per conèixer els orígens de la banda i de tots els seus integrants, els grans encerts i les grans crisis, de quins grups van rebre influències i a quines bandes actuals han influenciat, les gires, discografia i l’anàlisis en profunditat de deu temes seus, com ara Give It Away, Californication, Scar Tissue, Otherside, Can’t Stop, Dani California..., res millor que la magnífica biografia que ha escrit Figuerola per a l’editorial Ma Non Troppo amb un títol clar com el text: Red Hot Chili Peppers, com també es va dir la novel·la gràfica amb text de Figuerola i dibuixos de Carlos Córdoba que va publicar la mateixa editorial fa un any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Cinema

‘Mexican Dream’, de Laura Plancarte, corona el palmarès de DocsBarcelona

Barcelona
Arts escèniques

El Festival Z acollirà 16 projectes escènics

Girona

Últim dia per veure les noves tendències del circ al Trapezi

REUS

Les Festes de Maig omplen els carrers de música i cultura popular

LLEIDA
CrÒnica

Ricky Gil i Biscuit, un bon treball d’arqueologia

dit o fet per dones

La pedra seca com una resistència

Música

In-Somni obre demà a Besalú, amb Bigott, una nova edició itinerant

besalú
música

El vidrerenc Àlex Pérez presentarà ‘Tot el que som’ al Festival Espurnes de Llagostera

vidreres
música

Sven Väth encapçalarà el cartell del festival electrònic Delirium

cassà de la selva