Música

Crònica

Istiu

Un so propi en un entorn únic

El Festival Istiu es consolida en la tercera edició com la gran aposta musical d’estiu a Castelló d’Empúries, on s’han programat una quinzena d’actuacions durant tota aquesta setmana. Dijous al vespre, la Llotja va ser l’escenari monumental on va actuar el grup barceloní River Omelet, format per la Rita, l’Eli i en Lluís. Al peu de la catedral de l’Empordà, destacava una llum ben blava que és el segell distintiu de l’Istiu i de l’estiu. La potent entrada de River Omelet va impactar el públic i el grup de seguida va atrapar tothom en un tràngol musical, creant un ambient dinàmic i desencadenant delicadesa en cada acord.

Amb la cançó To the bone, el trio va capturar l’essència del seu so únic: tres guitarres i tres veus entrellaçades a l’uníson, que van aconseguir contenir la pluja que amenaçava, a més de consolidar una atmosfera energètica que va omplir la Llotja. Amb bromes entre cançó i cançó i algun comentari sobre el marc incomparable, el trio va provocar que el públic es mogués al ritme de la música, contagiat per la passió i el talent del grup. La veu de la Gina es va posar més de relleu quan va sonar tot sola acompanyada de les campanes que ressonaven a l’aire.

River Omelet va presentar els temes del disc Come in, you’ll see the flat (2020) i del seu recent EP, The bad things we did right . Cada cançó sonava amb una força aclaparadora, portant els espectadors a un estat d’eufòria col·lectiva. River Omelet va conquerir l’audiència, que corejava cada paraula i estava molt entregada. El debut de River Omelet a l’ Istiu de Castelló ha deixat una empremta en aquest festival, que aposta per mostrar les últimes tendències musicals en un centre històric mil·lenari.

El festival Istiu continua avui divendres, també a la Llotja, amb el cantant de jazz i blues Alex Dee (19 h) i el músic castelloní Marc Timón, que hi presentarà el seu últim disc, Amalia, amb les entrades exhaurides (22.30 h). A més, aquest vespre Pol Batlle i Rita Payés també actuaran al pati del Palau dels Comtes (20.30 h). El festival continuarà demà amb Ginestà i una doble sessió de DJ, de tarda i nit, que inclou Miqui Puig, i es clourà diumenge amb Albert Pla i Diego Cortés.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

circ

Les Nits de Circ inclouran cintes aèries a 8 metres del terra i forçuts de Mongòlia

roses
homenatge

Teresa Rovira i el centenari de la ‘Revista de Catalunya’

Barcelona
música

Pat Metheny i Kamasi Washington, al Festival de Jazz de Barcelona

barcelona
MIRADOR

De quan la línia de la vida es ressegueix des de l’art

la ciutat d’ideals

A propòsit d’exilis i llengua

equipaments

Comencen les obres d’ampliació de l’Arxiu Nacional de Catalunya

barcelona
Crítica

El gest alliberador d’una dona italiana

música

El Jazz omple el Passeig de Gràcia

barcelona
crónica

Oques Grasses en salsa dolça

GIRONA