Còmic

Jaume Vidal, premi Splash a la divulgació del còmic

El periodista barceloní, que ha estat cap de Cultura d’El Punt Avui i hi continua col·laborant, rebrà el premi al novembre a Sagunt, en el marc del Festival del Còmic de la Comunitat Valenciana

El periodista cultural barceloní Jaume Vidal i Biosca (Sants, 1958) ha estat guardonat amb el premi Splash a la divulgació del còmic, que rebrà el novembre vinent a Sagunt, en el marc del Splash Festival del Còmic de la Comunitat Valenciana (17 a 19 de novembre). El jurat dels premis Splash ha destacat de Jaume Vidal que és “un periodista que ha posat bona part de la seva vida professional al servei divulgatiu dels còmics. Investigador, articulista, prologuista, coordinador, comissari, i també autor. Ha publicat treballs sobre l’obra i vida d’autors com, entre altres, Josep Coll, Manuel Vázquez, Víctor Mora o Enric Sió, i assajos de còmic social com ara De Yellow Kid a Superman. Una visión social del cómic. Jaume Vidal i Biosca ha estat durant molts anys el cap de la secció de Cultura d’El Punt Avui, diari amb el qual continua col·laborant. Prèviament havia col·laborat amb altres diaris com ara El Món, El Observador, l’Avui i La Vanguardia, generalment tractant temes relacionats amb l’art i el còmic. El 2008 va ser nominat al premi a la divulgació del Saló Internacional del Còmic de Barcelona, i el El 2014 va guanyar un premi GAC (Galeries d’Art de Catalunya) a la crítica.

Més premis Splash

Pel que fa a la resta de premis Splash , Diez mil elefantes, de Pere Ortín, ha rebut el premi al millor guió, i Goya. Saturnalia, de Manuel Gutiérrez i Manuel Romero, el premi al millor àlbum estatal. En la categoria de millor àlbum internacional ha guanyat Hierba, de la coreana Keum Suk Gendry-Kim. La cuenta atrás, de Carlos Portela i Sergi San Julián, ha estat guardonada amb el premi Entendre el Present. Paco Alcázar ha aconseguit el Premi a l’Humor Gràfic; Nadia Hafid, el premi Sento Llobell Talent Jove; Xavi Serra, el premi Mass Media; el dibuixant Alfons López, el premi Una Vida de Vinyetes, i Alfonso Zapico, el premi María Pérez Lacruz ‘La Jabalina’ de Memòria històrica, pel primer volum de La balada del norte, sobre la revolució dels miners d’Astúries del 1934.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona