Música

Crònica

Jazz l’Estartit

Força i talent

Les dues darreres jornades del Jazz l’Estartit Festival van esdevenir sengles exhibicions de força i talent musicals. Tant Avishai Cohen com Kurt Elling van convertir els seus concerts en una festa col·lectiva a ritme de sons llatins i blues.

Cohen hi va presentar dissabte el seu darrer projecte, Iroko, en el qual endinsa el seu contrabaix en l’univers dels sons llatins acompanyat d’una extraordinària banda de músics capitanejada pel conguero Abraham Rodríguez Jr. Amb el predomini absolut del ritme i un grup igualitari, en el qual tots els seus membres van tenir l’oportunitat de lluïment, Avishai Cohen va convertir el concert en una festa, amb el públic convidat a l’escenari per ballar al ritme trepidant de la música.

CCohen va participar en tot moment com un més del grup, amb puntuals diàlegs amb la bateria d’Horacio El Negro Hernández i la potent veu de Virginia Alves, en dos dels moments més memorables de la nit. Amb Iroko , Avishai Cohen amplia les fronteres del seu jazz, música llatina i caribenya en la millor tradició de les bandes llatines de Nova York. Ritme en estat pur.

Diumenge, Kurt Elling va ser l’encarregat de cloure el festival. Elling és un dels cantants de jazz més destacats de l’escena nord-americana. Va guanyar el seu primer premi Grammy amb un extraordinari disc d’homenatge a John Coltrane i Johnny Hartman i des del seu primer treball publicat el 1991 ha ocupat un espai preeminent als escenaris de tot el món, gravant i actuant amb músics com Brandford Marsalis i per al segell Blue Note, entre d’altres. Sempre inquiet i explorant nous territoris musicals, Elling ha unit esforços amb el guitarrista Charlie Hunter per a endinsar-se en el món del blues i el soul al disc SuperBlue que presentava a l’Estartit acompanyat per la impressionant bateria Corey Fontville i DJ Harrison als teclats, a banda de Hunter. Sempre elegant, sofisticat i apassionat, Kurt Elling va exhibir un gran domini de l’escenari, i un impressionant registre interpretatiu, ple de detalls, marcant ritmes funk o en el paper de crooner.

Abans d’aquests concerts estel·lars el públic va poder gaudir de dues propostes emergents: el sextet de Ramon Cardo i el meravellós homenatge d’Èlia Bastida al gran Stéphane Grappelli.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

solidaritat

La campanya Girem full! assoleix 1.037 hores de recerca contra el càncer fomentant la lectura

barcelona
cinema

J. A. Bayona serà membre del jurat del 77è Festival de Canes

BARCELONA
porqueres

La Principal de Porqueres tindrà una placa al parc Manel Saderra i Puigferrer

porqueres
música

Billie Eilish actuarà al Palau Sant Jordi el 14 i el 15 de juny de 2025

barcelona
42 edició de comic barcelona

A la recerca de nous lectors de còmic

Barcelona
Crítica
música

Incògnites del Misteri

GIRONA
Cultura

Mor C.J Sansom, escriptor escocès de novel·les de suspens

art

L’entrada al Museu Picasso de Barcelona serà gratis tots els dijous, divendres i dissabtes al vespre

barcelona
sant jordi

Per Sant Jordi es van vendre dos milions de llibres

Barcelona