Altres

GIRONA

La Casa de Cultura de Girona acull l’exposició ‘Phasmas’, d’Andres Siri

L’exposició Phasmas, de l’artista Andres Siri, és el primer dels dos projectes seleccionats en la darrera convocatòria de les Exposicions Viatgeres i el que correspon a la 19a edició d’aquest cicle que organitza la Diputació de Girona. La mostra es va inaugurar el dijous 31 d’agost a la sala d’exposicions de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona, amb la participació del vicepresident quart i diputat de Cultura, Jordi Camps, segons va manifestar la Diputació a través d’un comunicat.

Així com el títol pren com a referent el mot phásma, paraula grega que significa ‘forma’, ‘aparició’, ‘visió’, ‘fantasma’, així com ‘presagi’, una manera de crear suspens, una manera de pensar, la proposta de Siri es basa en una de les múltiples maneres de treballar les imatges i els seus continguts: la que indaga sobre la forma i la possibilitat de fer aparèixer la imatge.

Així mateix, en l’exposició, que es pot veure fins al 27 de setembre, hi ha imatges borroses, que no estan totalment definides perquè provenen de les ombres. Per aquest motiu, la creació d’aquestes imatges consisteix a retenir l’instant revelat, allò que resta encara ocult. Andres Siri ho fa a través de diferents tècniques, com ara el dibuix, la cianotípia, la pintura i el frottage. Amb això, la instal·lació i el vídeo formen part d’aquest plantejament expositiu en què les imatges revelen significats ocults que cada espectador haurà d’interpretar, de completar.

D’altra banda, Exposicions Viatgeres forma part del programa d’exposicions itinerants que impulsa la Diputació de Girona amb la finalitat de posar a disposició dels municipis propostes expositives de qualitat. Es tracta d’una iniciativa que va néixer el 2004 amb la voluntat d’oferir exposicions als pobles i ciutats de les comarques gironines perquè formin part de la seva programació cultural, sense que això els suposi cap cost econòmic.

Els dos darrers projectes guanyadors han estat Contranatura, del saltenc Manel Bayo, i La construcció d’un simulacre, de l’olotí Adrià Gamero, exposició que va tancar el 31 d’agost la seva itinerància.

LA DATA

27.09.23
Dia
fins al qual es pot visitar l’exposició ‘Phasmas’ a la Casa de Cultura


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid