Art

La sequera centra la 6a edició del Festival Art & Gavarres

Divuit intervencions d’artistes nacionals i internacionals es podran visitar del 9 de setembre al 9 de novembre a l’espai natural de les Gavarres.

Les Gavarres es tornaran a omplir d’art en la sisena edició del Festival Art & Gavarres, que relaciona naturalesa i expressió artística. Continuant amb l’objectiu de sensibilitzar els visitants sobre la conservació d’aquest espai natural protegit, en aquesta nova edició del festival s’ha proposat als artistes que reflexionin sobre la sequera que afecta la població i sobre les dificultats que té l’espècie humana per fer un ús racional dels recursos naturals.

Com a novetat, Art & Gavarres s’obrirà amb Caminants, una peça de dansa inclusiva produïda per la Fundació SETBA, que s’estrenarà en la presentació del festival i en la qual ballaran usuaris de l’entitat de salut mental Fundació Drissa, amb la ballarina Maria Ribera. També s’inicia la col·laboració amb les universitats. Aquest any, amb la Fundació UPC, que participa amb un treball dels alumnes del Màster en disseny paramètric en arquitectura. D’altra banda, també s’acull una creació del col·lectiu Etèries, guanyadores del festival tortosí A Cel Obert, gràcies a la col·laboració amb la Xarxa Transefímers. Un any més, el Festival rebrà artistes provinents d’altres centres d’art territorials, com el CDAN de Huesca, l’Espai Tònic, el Bòlit o La Volta.

Pau Presas, el president en funcions del Consorci de les Gavarres, ha manifestat que el festival “és una expressió artística que reivindica l’art i la naturalesa, i que aquest any, més que mai, aposta per la conscienciació dels problemes ambientals més candents”.

Sobre Art & Gavarres

El Festival Internacional d’Art i Paisatge a les Gavarres parteix de la idea que l’art pot ser una eina que ens ajudi a reflexionar i a canviar la nostra mirada sobre el paisatge. Es relaciona art i natura per donar a conèixer aquest espai natural protegit i reivindicar-lo. Els artistes participants creen durant una setmana obres in situ amb materials naturals. Qualsevol persona interessada pot visitar aquesta mostra i descobrir aquestes intervencions artístiques efímeres, tot endinsant-se a les Gavarres. Les obres són visitables fins que la mateixa natura les esborri amb el pas del temps.

Aquest 2023, continuant amb la idea de les passades edicions, el festival convida tant artistes amb una trajectòria consolidada com artistes emergents. Els participants són: Ció Abellí i Alfons Plujà, Curro Claret, Delphine Labedan, Elena Garcia, Etèries, Fundació SETBA, Guillermo Olmo, Jordi Batallé, alumnes del Màster en disseny paramètric en arquitectura, Mia Llauder, Olga Solà, Pilar Ors i Julio Borg, Quim Moya, Sebi Subirós, Tania Font, Team Fleur, Toya Legido i Xavier Bobés.

El festival és organitzat pel Consorci de les Gavarres, un ens adscrit a la Diputació de Girona, amb la col·laboració de Bòlit, Centre d’Art Contemporani, i els ajuntaments que en formen part, i amb el suport de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural del Departament de Cultura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ART

El Bòlit de Girona dona vida i visibilitat a l’aire

Girona
Festival

Neix De Soca-rel, festival literari de la llera del Ter

Barcelona
llibres

Josep M. Quintana novel·la el desterrament de Nahmànides

Girona
arts escèniques

El festival Moujuïc portarà nou propostes de dansa al Castell de Montjuïc

BARCELONA
EQUIPAMENTS

El Museu Pau Casals defensa a Portugal la seva nominació com a millor museu europeu

EL VENDRELL
CULTURA

Mor l’escriptor Paul Auster, un dels grans referents de la literatura nord-americana

cinema

Naomi Kawase, la germana japonesa de Lluís Miñarro

Barcelona
David Verdaguer
Actor

“Les persones no som planes, som polièdriques”

Barcelona
MÚSICA

Pérez Treviño desxifra en un llibre el ‘misteri’ del pianista Josep Colom

BARCELONA