Art

ART

S’inaugura un nou espai d’art “secret” a l’Empordà

Es tracta d’un antic molí rehabilitat del qual no hi ha adreça i només s’hi pot accedir a través de la pàgina web sol·licitant dia i hora de visita

Només se’n coneix el nom Secret Mill (Molí secret en anglès) i el seu propietari és un productor i creatiu britànic que va veure com el temporal Glòria del 2020 va afeblir les estructures de la construcció fins a enfonsar la teulada. En la rehabilitació es va apostar per mantenir l’espai a cel obert.

Es tracta d’un nou espai d’art situat a l’Alt Empordà i del qual no hi ha adreça; només s’hi pot accedir a través de la web www.shh.cat . Per visitar-lo s’ha de contactar a través de la web amb els responsables del projecte i, un cop acceptada la sol·licitud, es reben les indicacions de com arribar-hi amb un mapa, hora i dia concertats. “Ni tan sols som a Google Maps”, puntualitza el pintor gadità Manolo Sierra, en declaracions a l’agència Efe, i el primer artista en exposar a Secret Mill amb la mostra Somni d’una nit de Manolo, inaugurada a finals d’agost i que s’ha prorrogat tot l’octubre. Amb una formació “molt acadèmica”, va acabar instal·lat a l’Empordà. La seva obra s’ha vist a la Sala Parés de Barcelona, la Fundació Vila Casas o diferents galeries de Madrid.

El pintor gadità conserva el seu taller en una planta superior de Secret Mill però la idea és que aquest molí destinat a l’art acolli diferents projectes artístics i que es consolidi el projecte concebut per afavorir la relació entre públic i creadors gràcies a l’esperit intimista amb el qual ha nascut.

De Somni d’una nit d’en Manolo, el seu autor revela que és una selecció dels seus últims vint anys en aquest lloc i on el seu estudi és protagonista. Tot i això, la seva obra la defineix com a “bicèfala”, ja que la reforma el va portar a revisar quadres antics en què treia a la llum una part “més onírica” que mai havia mostrat i que al propietari de Secret Mill li van semblar interessants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

música

Chucho Valdés & Arturo Sandoval i Charles Lloyd, al Sea Jazz l’Estartit

l’estartit

Barcelona, paisatge i personatge

Barcelona
solidaritat

La campanya Girem full! assoleix 1.037 hores de recerca contra el càncer fomentant la lectura

barcelona
cinema

J. A. Bayona serà membre del jurat del 77è Festival de Canes

BARCELONA
porqueres

La Principal de Porqueres tindrà una placa al parc Manel Saderra i Puigferrer

porqueres
música

Billie Eilish actuarà al Palau Sant Jordi el 14 i el 15 de juny de 2025

barcelona
comic barcelona

A la recerca de nous lectors de còmic

Barcelona
Crítica
música

Incògnites del Misteri

GIRONA
Cultura

Mor C.J Sansom, escriptor escocès de novel·les de suspens