Arts escèniques

circ

La trobada inèdita i exclusiva del Circ Raluy i Tortell Poltrona

La història del Circ Raluy està molt vinculada a les Fires de Girona des del 1997 i, de fet, una de les components més joves d’aquesta nissaga familiar circense, Jillian Giribaldy Raluy, va néixer a l’hospital Trueta de Girona el 27 d’octubre del 1999 durant una de les primeres estades del Raluy a la ciutat, en plenes Fires. Per tant, avui ha celebrat el 24è aniversari, coincidint amb l’estrena del nou espectacle del Raluy Històric a les Fires de Girona, on la seva carpa i les seves caravanes centenàries estaran fins al diumenge 5 de novembre. Hi faran 20 funcions.

El Raluy torna a Girona amb el seu espectacle Kirko, que aquesta vegada presenta una novetat molt destacada: la primera col·laboració del gran pallasso català Tortell Poltrona, que de manera exclusiva a Girona oferirà tres dels seus números clàssics durant l’espectacle i també interactuarà en altres números com el que ofereix Rosa Raluy, mare de Jillian i Kimberley, en memòria del seu pare, Carlos Raluy, un altre mestre de l’art etern del clown. De fet, quan Kimberley diu que el circ clàssic del Raluy s’ha acoblat bé al més contemporani de Poltrona i el seu Circ Cric, ell replica: “Vols dir que el pallasso és contemporani?”

“Em mereix molt de respecte, el que estan fent, tota aquesta il·lusió que porten d’un lloc a un altre”, diu Poltrona, per qui entrar en el Raluy ha estat com fer-ho “en un d’aquells quaderns amb estampes del circ” que tenia quan era petit. El pallasso també destaca el fet que en aquest cas pugui venir a fer la seva feina com a pallasso sense haver-se de preocupar de tota la complexa logística que comporta aixecar i moure un circ com aquest. El Raluy i Poltrona fa pocs mesos que preparen aquesta col·laboració exclusiva a les Fires de Girona per a la qual gairebé no han tingut temps d’assajar. “Tot està anant tan bé que només ens preguntem per què no ho havíem fet abans”, diu la Kimberley al costat de l’experimentat Tortell. Són dues generacions ben avingudes de l’art total que és el circ.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA