Arts escèniques

TEATRE AL CARRER

Anna Giribet continuarà a Fira Tàrrega fins al 2028

La comissió de valoració tria el projecte de Giribet d’entre les tres propostes presentades

És la darrera renovació de direccions artístiques de festivals estratègics, juntament Ramon Giné i Jordi Fosas

El Consell d’Administració de FiraTàrrega va ratificar ahir la decisió de la comissió de valoració i ha aprovat el nomenament d’Anna Giribet com a directora artística de FiraTàrrega per als pròxims cinc anys (tres inicials més dos renovables), fins al 2028. Amb aquesta ratificació es completa la ronda de noves direccions artístiques als festivals estratègics d’arts escèniques de Catalunya. Si enguany s’ha renovat el càrrec de Fira Trapezi, a Reus (Alba Sarraute i Cristina Cazorla han substituït Leandro Mendoza), en les altres renovacions s’han mantingut els actuals directors. És el cas de Jordi Fosas a Fira Mediterrània i també de Ramon Giné a la Mostra d’Igualada. El fet que Giribet hagués declarat la intenció de continuar, ja deixava oberta a aquesta renovació. Es dona la circumstància que bona part dels seus anys de mandat, han hagut de transformar els seus projectes a causa de la pandèmia. En el cas de Fira Tàrrega ha estat majúscul perquè es va anul·lar l’edició del 2020 (va servir per anar presentant els projectes puntualment al llarg de tot l’any per ciutats còmplices), i el 2021 i 2022 es va poder celebrar amb les restriccions pautades per Sanitat.

Giribet allarga, doncs, la seva relació professional amb Fira Tàrrega. Del 2011 al 2018 va ser adjunta a la Direcció artística de FiraTàrrega, al costat de Jordi Duran. En aquesta etapa es va fer càrrec de la coordinació del Màster de Creació en Arts de Carrer, coorganitzat per la Universitat de Lleida i FiraTàrrega (edicions 2013 i 2015). Des de 2019 ha estat la directora artística de FiraTàrrega i ha exercit com a vocal del Consejo Estatal de las Artes Escénicas y de la Música del INAEM, com a experta en circ i carrer (2020 - 2022).

El concurs públic d’aquesta plaça es va iniciar el passat 15 de setembre després de la finalització del quinquenni de la mateixa Giribet al capdavant de la direcció artística. S’hi van presentar tres candidatures que han estat avaluades per una comissió tècnica i artística. Els objectius que es definien des de l’organització per al càrrec eren confegir una programació artística que visualitzi la creació escènica vigent, especialment la de les arts de carrer, i que sigui atractiva per al mercat escènic, facilitant la idea de hub internacional de contractació. A més, també es donava rellevància al foment de la coproducció entre festivals, fires, mostres o altres espais d’exhibició i la presència de les arts de carrer al circuit escènic català, així com la visibilització de la marca FiraTàrrega.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA