Altres

Arts circenses

El 12è Festival del Circ Elefant d’Or portarà 81 artistes de 16 països

Se celebrarà del 22 al 27 de febrer a Girona i entre els concursants hi ha una parella catalana de màgia còmica, Ramó & Alegria

Quan encara no s’ha acabat de desmuntar la carpa on s’ha celebrat una nova edició d’èxit del Circ de Nadal, Girona ha presentat la nova edició del Festival Internacional del circ Elefant d’Or que aquest any celebra la dotzena edició. El certamen, el major esdeveniment de circ europeu en el format competitiu creat des del 1974 a Montecarlo, presentarà entre el 22 i 2l 27 de febrer les 24 atraccions (repartides en dues semifinals) que 81 artistes de 16 països estrenaran dins la pista d’un circ a Europa occidental. A Girona: a la gran carpa amb capacitat per a 2.314 espectadors, plantada al Camp de Mart de La Devesa, al costat del Palau de Fires.

S’hi podran veure artistes d’arreu del món, des de russos i ucraïnesos compartint escenari amb disciplines espectaculars com anelles aèries (Daria Humeniuk), patins acrobàtics (Duo Stardust), portor coreà (In Your Hands) o màstils oscil·lants (Spirits of the North); als habituals representants de la Xina, aquest any amb un número de malabars que batrà el rècord de malabaristes amb barret de fins a 29 artistes, en el que promet ser un numero molt plàstic i visual, com declara Genís Matabosch, director del festival. Entre els espectacles més destacats, Matabosch ha ressaltat l’quilibri de copes en teles aèries a càrrec d’Angel of Crystal de Vietnam; el triple trapezi volant que han pereccionat els xilens The Flying Gonzalez; o el número de màgia còmica que realitzaran el duet català Ramó & Alegria, que ha descobert recentment arran dels premis que han guanyat, com el del darrer festival de circ de Zhubai (Xina).

Una Champions League de les arts circenses que esdevindrà, un any més, un aparador privilegiat que cada any atrau milers d’espectadors. A dia d’avui, a dos mesos de la seva celebració, ja s’han venut 16.000 entrades. I es poden trobar des de preus populars a partir dels 11 euros i fins a 95 euros la més cara.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid