Altres

CANVIS AL DIARI A PARTIR DE DIMARTS

El Punt Avui assumeix La República i L’Econòmic

El Punt Avui presentarà a partir de dimarts canvis importants tant en el fons com en la forma. Sense deixar de banda les notícies del dia a dia, que continuaran ocupant un espai important al diari, l’aposta per la informació d’altres gèneres periodístics serà a partir d’ara determinant.

Aquest nou enfocament del contingut informatiu ve acompanyat d’altres millores remarcables. El cap de setmana que ve, el diari es fusiona amb el setmanari La República i el mensual L’Econòmic. Fruit d’aquesta fusió, la capçalera del diari dels divendres serà La República de les arts - El Punt Avui; la dels dissabtes, La República - El Punt Avui, i la dels diumenges, L’Econòmic - El Punt Avui.

Però si en el títol anunciàvem que El Punt Avui assumeix La República i l’Econòmic és perquè la nova proposta no es limita a una suma de continguts de cap de setmana. Serà cada dia, que el diari presentarà uns treballs, unes informacions de fons que ens convidaran a anar una mica més enllà de les notícies del moment, com fins ara feien aquests altres productes de la nostra editora. De dilluns a dijous publicarem quatre planes, a partir de la plana 25, amb aquests continguts més desenvolupats.

Els alcaldes, el país

Els dilluns hi entrevistarem els alcaldes i els caps de l’oposició de les principals ciutats de Catalunya. Aquesta línia d’entrevistes vol ser un modest element cohesionador del país. Si en les planes d’informació local de cada edició ens centrem en allò que els és més propi, aquí volem mostrar a tots els nostres lectors el conjunt del territori des del punt de vista dels principals responsables polítics municipals.

Els dimarts, en aquestes quatre planes hi publicarem temes de caire internacional, i els dimecres i els dijous s’hi combinaran reportatges i entrevistes referents a la societat i la política catalana.

Aquest conjunt de planes s’incrementen fins a set de divendres a diumenge amb l’assumpció dels continguts de La República i L’Econòmic.

El divendres, cultura

L’edició del divendres beurà del que fins ara era La República de les arts al setmanari. Reportatges, entrevistes, cròniques, crítiques, les estrenes cinematogràfiques o les novetats editorials ocuparan les set planes, però també les planes de Punt de Vista donaran cabuda als articulistes de caire més cultural.

El dissabte, La República

Els continguts d’història, política i societat d’àmbit nacional que fins ara trobàveu al setmanari seran ara a l’edició del diari del dissabte, però també hi haurà les seccions de Tavèrnia o La Monarquia. I a les planes d’opinió, els principals opinadors que publicaven els seus articles a La República.

El diumenge, economia

El món empresarial i econòmic català tindrà el seu aparador a l’edició dominical del diari. A més, en aquest cas, la contraportada acollirà la Contra Xifrada i a les planes d’opinió s’hi publicaran el Quadern d’economia i el Tant x tant i altres anàlisis econòmiques.

Encara més. A partir de dimarts, totes les seccions del diari (Girona o Ciutats, Nacional, Món i Cultura) dividiran cada dia de manera clara el seu espai entre la informació d’estricta actualitat i com a mínim una plana de crònica, entrevista o reportatge.

Pel que fa al disseny, si bé el nou model de portada pot ser el que cridi més l’atenció, a partir de dimarts les planes interiors també presenten canvis prou importants. S’hi han deixat els elements gràfics indispensables. S’eliminen les capçaleres de secció, hi ha menys filets i seguiments i s’adeqüen els títols a la mida de les informacions i a la paginació de què es disposa.

Allò que ens diu la portada del diari

En el nou model de portada és on es fa més evident que la fusió del diari amb La República i L’Econòmic va més enllà d’allò que es publicarà a les edicions del cap de setmana. A partir de dimarts, les portades d’El Punt Avui obriran de manera destacada amb el tema del dia, amb un plantejament gràfic important, pràcticament calcat al que es feia fins ara al setmanari La República i al mensual L’Econòmic.

Els departaments de disseny i fotografia, que ja realitzaven les portades en els productes no diaris, les faran ara cada dia. Els temes del dia es treballaran amb prou temps, i els treballs gràfics que els realçaran a la portada, també, evitant la improvisació en l’aposta principal del diari.

Aquesta proposta gràfica destacada no invisibilitzarà la resta de la informació. Les notícies del dia, els articles d’opinió i altres entrevistes i reportatges ocuparan una franja a la part inferior de la portada o tindran la seva crida en el cos central de la plana. També hi tindrà un lloc la informació esportiva. L’Esportiu, l’únic diari esportiu en català, i una aposta clara d’aquesta editora, es continuarà encartant cada dia.

Per sobre del nom, a la capçalera de la portada, El Punt Avui torna a publicar els seus principis editorials: independent, català, comarcal i democràtic.

Dues edicions, molts territoris

El Punt Avui continuarà amb les dues edicions en paper actuals: una per a les comarques gironines i una altra per a la resta del Principat. La territorialitat (Comarcal, diuen els principis editorials del diari) no es queda en un enunciat a la capçalera de la portada. Girona i Ciutats, segons l’edició, són dues de les seccions més àmplies i les que obren el diari informativament parlant. També es referirà a allò propi de cada territori la darrera plana del primer bloc de Punt de Vista, que obrirà, segons el cas, amb una crònica de Girona o Barcelona i que es completaran amb articulistes de cada zona. Els dissabtes, en aquest article complementari, s’hi alternaran autors d’Andorra, la Catalunya del Nord, la Franja de Ponent, les Illes i el País Valencià. I territorial també és bona part de la secció d’Apunts, amb l’agenda, els cinemes o les necrològiques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid