Cinema

Cinema

La cineasta Maite Alberdi rebrà el Premi Especial Brain Film Fest 2024

El certamen programarà una retrospectiva de la seva obra en la seva 7a edició, que tindrà lloc del 13 al 17 de març

La cineasta xilena Maite Alberdi rebrà el Premi Especial Brain Film Fest 2024, que s’atorga per tercer any consecutiu a figures que contribueixen a la visibilització de temàtiques relacionades amb el cervell. El certamen, que se celebrarà del 13 al 17 de març al CCCB, reconeixerà la trajectòria de la directora i productora amb una programació que inclou films com La memoria infinita, que inaugurarà el festival, El agente topo, La once, o el curtmetratge Yo no soy de aquí. El certamen ha valorat la capacitat d’Alberdi “d’explorar la vellesa i el cervell amb mirada lúcida i empàtica”, construint “un relat propi de l’envelliment, els mecanismes de la memòria i la resiliència de les emocions”.

Tal i com informa l’ACN, els organitzadors del certamen han remarcat que Alberdi “ha desenvolupat un estil singular caracteritzat pel retrat íntim de petits mons” i que és “una de les documentalistes més reflexives de l’actualitat”. També han valorat la seva trajectòria amb films com El salvavides, que va rebre un alt reconeixement internacional, o el curtmetratge Los niños, també reconegut amb nombrosos premis.

Així, el festival ha escollit per la seva cerimònia d’inauguració l’última pel·lícula de l’autora, La memoria infinita, que compta amb la producció de Pablo Larraín. En aquesta, la documentalista narra la història d’una parella que porta vint-i-cinc anys de relació, Augusto Góngora i Paulina Urrutia, i ha conviscut durant vuit amb l’Alzheimer d’Augusto, un dels comentaristes culturals i presentadors de televisió més destacats de Xile.

El Brain Film Fest, impulsat per la Fundació Pasqual Maragall i coorganitzat per Minimal Films, té com a objectiu mostrar a la ciutadania, d’una manera pròxima, la polièdrica realitat del cervell. Es celebrarà del 13 al 17 de març en el marc de la Setmana Mundial del Cervell, una campanya global que busca incrementar el coneixement sobre els beneficis de la recerca en aquest àmbit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA