Altres

cultura

Andreu Vàzquez s’incorpora com a nou director de l’Institut d’Estudis Ilerdencs

L’actual president d’Òmnium Lleida-Ponent agafa el relleu de Joan Josep Ardanuy

Andreu Vàzquez Romero s’ha incorporat aquest dilluns com a nou director de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI), substituint en el càrrec Joan Josep Ardanuy, que va dimitir el juny de l’any passat. Vàzquez és llicenciat en Dret, amb postgraus d’Administració i Contractació pública, i des del 2019 és el president d’Òmnium Lleida-Ponent i membre de la Comissió Nacional de Llengua d’Òmnium Cultural. També ha exercit de secretari municipal a Sidamon, Barbens i la Granja d’Escarp i ha promogut activitats de cultura popular des de diferents entitats.

Andreu Vàzquez ha dit, en declaracions recollides per ACN, que considera l’IEI “la joia de les polítiques culturals de la demarcació, sent el motor d’activitats des de la ciutat de Lleida al poble més petit i ho continuarà fent sumant esforços i recursos en la promoció de les llengües catalana i occitana”. El nou president de l’IEI ha mantingut aquest dilluns una primera reunió amb el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, i la vicepresidenta de l’IEI, Estefania Rufach, per establir les prioritats en la política de difusió cultural.

Joan Talarn ha remarcat que “l’IEI en els darrers anys ha excel·lit en l’exercici de regidoria de Cultura de tot el territori de Lleida, Alt Pirineu i Aran, al temps que manté l’esperit de ser un centre d’investigació i potenciador de la llengua catalana”. Segons Joan Talarn, en tots aquests aspectes Andreu Vàzquez “té experiència provada i un tarannà de diàleg que sap combinar amb el seu coneixement de l’administració en tant que secretari municipal”.

L’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida és una institució que es dedica a la generació i promoció cultural. Té la seu a l’antic Hospital de Santa Maria, una construcció del segle XV de gòtic civil al centre històric de Lleida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA