Patrimoni

PATRIMONI

La catedral de Tarragona inaugura al febrer un nou itinerari arqueològic

El dissabte tres de febrer és la data triada perquè la catedral de Tarragona estreni un nou itinerari arqueològic que permetrà aprofundir en el recinte de culte imperial romà, conegut com a temple d’August. La visita recorre principalment espais romans, a través dels murs que configuraven el tancament del propi recinte de culte i que alhora posteriorment van servir de base per aixecar l’actual catedral medieval. “És un viatge per vint segles d’història”, ha explicat Andreu Muñoz, responsable dels museus diocesans. En la investigació arqueològica hi ha participat l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica i experts de l’Arquebisbat de Tarragona, que ha assumit els 25.000 euros que ha costat la museïtzació de l’espai.

El nou recorregut posa al descobert espais fins ara tancats al públic i d’altres que, a més, han estat excavats els darrers anys i fins i tot fa poques setmanes. El nou espai arqueològic neix al refetor medieval i acaba en una de les galeries del Claustre que condueix a la sala de l’exedra romana, musealitzada l’any 2013. En futurs treballs s’integrarà la visita a la gran sala axial o temple d’època flàvia. El recorregut incorpora cartelleria amb una infografia extensa centrada en l’evolució de la ciutat. Segons els responsables, les restes arquitectòniques ara integrades al Museu Diocesà, “ofereixen un espai cultural indispensable per a conèixer l’origen i evolució de tot el conjunt”. Durant la visita, Andreu Muñoz, va vincular la importància de la catedral com a temple de la cristiandat en el passat amb l’actual edifici gestat durant l’època medieval. “Després de 20 anys d’excavacions queden encara 15 més per actuar i museïtzar tota la zona”, asseguren els responsables. En aquest sentit, destaca l’excavació del temple de Flavi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA