Cinema

Cinema

Julieta, Guillem Gisbert, Sharonne i ‘Jo mai mai’ posaran música als Gaudí

La cerimònia, una producció de Focus per a l’Acadèmia del Cinema Català, serà conduïda per les humoristes Maria Rovira i Ana Polo (‘Oye Polo’)

El Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB) acollirà diumenge la gala de lliurament dels XVI Premis Gaudí, una producció de Focus per a l’Acadèmia del Cinema Català, dirigida per Oriol Faura. Conduïda per les humoristes Maria Rovira i Ana Polo, creadores del podcast Oye Polo, serà un homenatge a l’espectador plena d’humor feminista.

“Volem agrair i enaltir la figura de l’espectador amb un reconeixement fet des de la complicitat i l’humor, convidant-lo a sentir-se, encara més, part de la comunitat del cinema”, explica Oriol Faura, qui defineix la gala “com un homenatge festiu, amb una mirada crítica, intel·ligent i feminista”. Maria Rovira i Ana Polo, guionistes a més de mestres de cerimònia, volen tractar de manera reivindicativa i amena els reptes actuals del cinema català i del sector, a més de reivindicar la necessitat que les administracions apostin per la cultura. “Diversitat, representació, desigualtat de poder i estat del català. Volem parlar-ne i també volem fer riure. No són coses incompatibles”, apunten les humoristes.

Com ha anunciat l’Acadèmia, les actuacions musicals de la gala les protagonitzaran Guillem Gisbert, que interpretarà en primícia Un home realitzat, un dels nous temes del projecte en solitari; i Julieta, que reinterpretarà amb harmonies i bases electròniques el clàssic Al vent, de Raimon; i Sharonne, l’artista drag queen que posarà la banda sonora al moment més emotiu de la gala, l’In memoriam, amb una versió de Purple Rain de Prince . Els actors de la sèrie Jo mai mai oferiran una nova versió del Petar-ho d’Oques Grasses.

Amb 1.400 convidats, la nit del cinema català comptarà amb una nombrosa representació institucional. La catifa vermella arrencarà a un quart de vuit del vespre i estarà encapçalada pel ministre de Cultura, Ernest Urtasun; el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès; la presidenta del Parlament, Anna Erra; l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni; la delegada del govern espanyol a Catalunya, Candela López; i la presidenta de la Diputació de Barcelona, Lluïsa Moret. Els acompanyaran, entre d’altres, la consellera de Cultura, Natàlia Garriga; el secretari d’Estat de Cultura, Jordi Martí; el regidor de Cultura i Indústries creatives de l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Marcé; el president delegat de Cultura de la Diputació de Barcelona, Pau González; i el director general de l’ICAA, Ignasi Camós.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid