Cultura popular

artesania

La mestra artesana paperera Victòria Rabal Merola rep el Premi Nacional d’Artesania 2023

S’han concedit altres guardons a Sílvia Conde Tragant (Talent Jove ), el torner Jordi Pladevall Arxé (Emprèn), l’Ajuntament de Montblanc (Prestigia) i el restaurador Aleix Alvarez Vall (Restaura)

La Generalitat de Catalunya, a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) del Departament d’Empresa i Treball, ha reconegut amb el Premi Nacional d’Artesania 2023 la mestra artesana paperera Victòria Rabal Merola, per la seva tasca de formació, recerca i innovació en la fabricació de paper artesà, i també per la seva trajectòria al capdavant del Museu Molí Paperer de Capellades.

Així mateix, també ha concedit el premi al Talent Jove a la dissenyadora Sílvia Conde Tragant, pel projecte Joiana, de la tija al pètal; el premi Emprèn al torner Jordi Pladevall Arxé de La Torneria; el premi Prestigia a l’Ajuntament de Montblanc pel festival Terrània, i el premi Restaura al restaurador Aleix Alvarez Vall del Taller Avall.

El Premi Nacional d’Artesania està dotat amb 7.000 euros, una peça commemorativa i l’exposició de l’obra al Centre d’Artesania Catalunya. El premi Emprèn està dotat amb 2.500 euros, i el premi al Talent Jove, a més d’una dotació de 500 euros, inclou també una sessió d’acompanyament per desenvolupar el projecte guanyador. El lliurament dels guardons es farà el dilluns 19 de febrer a les 17.00 hores en un acte al Palau de la Generalitat, que estarà presidit pel president del Govern, Pere Aragonès, i pel conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent.

Diplomes

En l’acte també es lliuraran els diplomes de Mestre Artesà o Mestra Artesana 2023. Les nou persones distingides amb els diplomes professionals són Antoni Anglès Cantó, de l’ofici de cerer ( Sentmenat, Vallès Occidental), Glòria Ayete Rodríguez, de l’ofici de barretera (Barcelona, Barcelonès), Eduard Bosque Miñana, de l’ofici de lutier (Barcelona, Barcelonès), Míriam Camarillas Marimón, de l’ofici de joiera (Barcelona, Barcelonès), Noa Florensa Clapés, de l’ofici de joiera (Terrassa, Vallès Occidental), Mariano Fons Lluís, de l’ofici de baster (Tivenys, Baix Ebre), Irene López Torrent, de l’ofici de vitrallera (Badalona, Barcelonès), Francisco Palau Barros, de l’ofici de conservador i rehabilitador de vehicles històrics de motor ( Sant Joan Despí, Baix Llobregat) i Roger Pascual Duran, de l’ofici de torner (Barcelona, Barcelonès).

També rebran els diplomes de mestre artesà divulgatiu o mestra artesana divulgativa Mireia Estopà Sancho, de l’ofici de lacadora ( Barcelona- Barcelonès), Eduardo Marín Sáez, de l’ofici de marroquiner ( Peramea- Pallars Sobirà) i Corina Roselló Tuesta, de l’ofici de brodadora (Bellaterra- Vallès Occidental).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA