Música

música

La Marfà presenta el nou cicle de trobades amb artistes ‘Fondejar en la música’

Són tres sessions gratuïtes sobre la creació i l’experimentació sonora i la recerca de nous llenguatges musicals, amb Carles Viarnès, Núria Andorrà i Xavi Lloses

La Marfà - Centre de Creació Musical de Girona presenta un nou cicle de trobades amb artistes anomenat Fondejar en la música. Aquest cicle proposa una mirada al voltant de la creació i l’experimentació sonora i la recerca de nous llenguatges musicals, a partir de tres sessions portades a terme per músics vinculats al Programa de suport a la creació del centre: Carles Viarnès, Núria Andorrà i Xavi Lloses. Totes les sessions del cicle són gratuïtes i les inscripcions ja es poden realitzar a través de la web de La Marfà .

El cicle començarà el proper dijous 22 de febrer amb la sessió Les possibilitats creatives de l’hiperorgue. El pianista i compositor Carles Viarnès explicarà l’evolució de l’orgue fins a l’actualitat, el funcionament tècnic de l’hiperorgue i les possibilitats i limitacions que s’ha trobat a l’hora de crear i gravar el seu disc Hyper_O .

La segona trobada del cicle tindrà lloc el dijous 25 d’abril, i la portarà a terme la percussionista, compositora i improvisadora Núria Andorrà, que parlarà de La creació interdisciplinària i l’aplicació de la IA en aquest camp. Una dies més tard, el 28 d’abril, l’artista actuarà al Teatre Municipal de Girona, on presentarà el seu espectacle Ni.U, una prolongació del seu últim espectacle Nu.A, on continua amb la seva línia d’unir tradició, orígens, identitat i territori des del filtre de la contemporaneïtat i amb l’ajuda de la intel·ligència artificial. Serà una actuació doble ja que l’artista Arnau Obiols hi presentarà Mont Cau, el seu quart treball discogràfic.

La darrera sessió del cicle Fondejar en la música tindrà a lloc el dimecres 15 de maig, amb l’artista multidisciplinari i compositor Xavi Lloses, que sota el títol Músiques periLloses, explicarà les troballes, projectes i experiències del seu recorregut per l’extraradi de la música. Lloses participarà en el concert Forms-String Quartet de Playmodes i Quartet Brossa, el 25 de maig a l’ Auditori de Girona . El músic i director artístic de l’espectacle aportarà una experiència sonora immersiva mitjançant els telèfons mòbils intel·ligents. Posarà a escena 40 altaveus en moviment que realitzaran coreografies imprevistes submergides en paisatges sonors sorprenents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona