Comunicació

Comunicació

La relació de Dalí amb Figueres rep el premi Rahola de comunicació periodística

El projecte d’Àngel Madrià i Josep Playà ha estat uns dels guardonats a la quinzena edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local que s’ha celebrat aquesta nit a l’Auditori de Girona

L’acte de lliurement dels premis que atorga el Col·legi de Periodistes de Catalunya en col·laboració amb la Diputació de Girona ha tingut lloc aquest vespre a l’Auditori de Girona, en el transcurs d’una gala que ha tingut com a conductors Andreu Juanola i Manel Vidal. En aquesta s’ha premiat Àngel Madrià i Josep Playà al millor projecte de comunicació periodística, per Els últims secrets de Dalí, “ per la importància que pot assolir aquest treball en el coneixement de la relació de Salvador Dalí i la ciutat de Figueres”, com ha destacat el jurat, com també pel fet que coincideix amb el 35 aniversari de la seva mort, el 120 aniversari del seu naixement, i el 50 de la inauguració del Teatre Museu. Es dona la circumstància que Àngel Madrià ha rebut recentment el Premi Nacional de Comunicació de Proximitat com a director de l’editorial Grup Gavarres.

En el transcurs de la gala, també s’ha premiat com a millor treball informatiu o divulgatiu en premsa escrita a Clara Pedrosa, per El llegat d’una casa de frontera. El jurat n’ha destacat que es tracta d’un reportatge que “suposa una exhaustiva immersió en una història de molts segles de pervivència en el món rural i que posa l’accent en la necessitat de donar veu a espais que tendeixen a la seva desaparició, així com pel treball fotogràfic que l’acompanya”.

Pel que fa el premi Miquel Diumé al millor treball informatiu o divulgatiu en ràdio els guanyadors són Adrià Pujol Cruells, Martí Saguer Capell, Miquel Curant Girona, Toni Sellas Güell, per Ui, si aixequés el cap, de Ràdio Capital de l’Empordà. I quant a i al millor treball informatiu o divulgatiu en televisió el guanyador ha estat Pedro Toro Coll, per Les Bruixes del Futbol, emès dins el programa Esport 3 de la CCMA.

Com a millor fotografia de premsa, aquest any ha resultat guanyadora Dolors Gibert per Sequera, perquè “en una sola imatge explica l’essència duna problemàtica molt actual, i la nostra impotència col·lectiva per fer-hi front”, com remarca el guardó. També Teresa Turiera-Puigbó i Neus Aldeguer Turiera-Puigbó s’han endut el reconeixement com a millor informació digital per Els fets del Còrrec del Gavatx.

I finalment, el premi a la millor iniciativa de comunicació institucional ha recaigut a Glam Cooperativa de Comunicació i Disseny, per Som de Salt, una iniciativa de proximitat de la Comunalitat Urbana de Salt.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Barcelona, paisatge i personatge

Barcelona
solidaritat

La campanya Girem full! assoleix 1.037 hores de recerca contra el càncer fomentant la lectura

barcelona
cinema

J. A. Bayona serà membre del jurat del 77è Festival de Canes

BARCELONA
porqueres

La Principal de Porqueres tindrà una placa al parc Manel Saderra i Puigferrer

porqueres
música

Billie Eilish actuarà al Palau Sant Jordi el 14 i el 15 de juny de 2025

barcelona
42 edició de comic barcelona

A la recerca de nous lectors de còmic

Barcelona
Crítica
música

Incògnites del Misteri

GIRONA
Cultura

Mor C.J Sansom, escriptor escocès de novel·les de suspens

art

L’entrada al Museu Picasso de Barcelona serà gratis tots els dijous, divendres i dissabtes al vespre

barcelona