Arts escèniques

CIRC

El Trapezi finta les eleccions del 12M concentrant l’activitat fins dissabte

El Festival estratègic del circ de Catalunya arrenca dimecres 8 de maig a Reus

Amb uns 70 passis d’uns 40 espectacles, un bon grapat internacionals, Tortell Poltrona dirigeix el Cabaret

El Trapezi aposta per concentrar els espectacles de dimecres a dissabte, del 8 a l’11 de maig. És la fórmula que han trobat les codirectores Alba Sarraute i Cristina Cazorla per salvar les eleccions del 12 de maig, que es van convocar inesperadament, quan ja feia mesos que preparaven la programació d’enguany. Tot i que tècnicament era possible han considerat que “per responsabilitat amb la ciutadania” han preferit facilitar l’opció a votar a tothom. El cartell, tot i això, és atractiu perquè hi haurà uns 70 passis d’uns 40 espectacles diferents.

La programació arrenca dimecres i té una notable presència internacional (Colectif Malunés et Mouvedbymatters, Marcel et ses drôles de femmes, Cirque Inextrémiste amb o Wes Peden), així com artistes autòctons, En aquest camp s’ha procurat posar el focus tant en els emergents (l’astrofísic i artista de roda Cyr, Oriol Borràs, presenta Pròxima centauri o Miquel Barreto y la Pequeña Victoria Cen Disculpa si te presento como que no te conozco) com en els veterans (Escarlata fan funcions de La grUtesca i el clown LocoBrusca, de The train... is gone!). Per una altra banda, Tortell Poltrona dirigeix el popular cabaret que presentarà el personatge Ricky el professor de tenis (l’alter ego de José Luís Redondo, que ja va presentar l’edició passada fent el número de l’equilibri amb botelles). Al Cabaret, hi haurà una àmplia demostració de les joves generacions preparades en les millors escoles superiors de circ europees.

El Festival Trapezi és la fira estratègica del circ a Catalunya i, per això, prepara accions professionals les matinals de dimecres a divendres, en la que destaca les demostracions breus d’artistes. L’any passat, per exemple, es va presentar Akri o La veu submergida, que, avui, ja figuren al cartell del 2024. Enguany, a més, s’impulsa un dels Punts del Pla d’impuls del Circ (2023-2026) a través del qual es vol sensibilitzar als responsables de programació de diversos municipis perquè incrementin el circ a les seves programacions o generin nous circuits.

Un dels eixos temàtics de la programació és la conciliació i la maternitat: Des de Mama Xtreme in Wonderland de la Cia. Marta Renyer així com a l’empoderament femení de la mà de Charlas de azucarillo de la Las Couchers; o “B.O.B.A.S” de la Cia. Jimena Cavalletti, sempre des d’un punt de vista humorístic. El gènere s’aborda amb peces com It’s Happen” de La Campistany, Foradada d’Àfrica Llorens, o DESproVISTO d’UpArte.

Trapezi ha aplegat un grapat de propostes d’actuacions amb una nova plàstica i relació amb el públic. És el cas de Joan Català, amb Idiòfona, o eia amb La Pedra de fusta (totes dues companyies ja van actuar a Fira Tàrrega) i també de Marilen Ribot amb “Cuirassa Oberta”, o Hidràtica de Cia. El Cruce.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

solidaritat

La campanya Girem full! assoleix 1.037 hores de recerca contra el càncer fomentant la lectura

barcelona
cinema

J. A. Bayona serà membre del jurat del 77è Festival de Canes

BARCELONA
porqueres

La Principal de Porqueres tindrà una placa al parc Manel Saderra i Puigferrer

porqueres
música

Billie Eilish actuarà al Palau Sant Jordi el 14 i el 15 de juny de 2025

barcelona
42 edició de comic barcelona

A la recerca de nous lectors de còmic

Barcelona
Crítica
música

Incògnites del Misteri

GIRONA
Cultura

Mor C.J Sansom, escriptor escocès de novel·les de suspens

art

L’entrada al Museu Picasso de Barcelona serà gratis tots els dijous, divendres i dissabtes al vespre

barcelona
sant jordi

Per Sant Jordi es van vendre dos milions de llibres

Barcelona