Art

cultura

Una cinquantena d’entitats celebren el Dia Internacional de l’Art

La dotzena edició tindrà lloc el cap de setmana del 12, 13 i 14 d’abril, organitzada per la Diputació de Girona, a través de la Casa de Cultura i el Bòlit, Centre d’Art Contemporani de Girona

La dotzena edició del Dia Internacional de l’Art tindrà lloc el cap de setmana del 12, 13 i 14 d’abril, organitzada per la Diputació de Girona, a través de la Casa de Cultura i el Bòlit, Centre d’Art Contemporani de Girona, i tornarà a incorporar les Jornades Territorials de les Pràctiques Artístiques Contemporànies de les Comarques Gironines. Des de fa dotze anys, una cinquantena d’entitats vinculades a l’art de la província de Girona celebren l’efemèride en aquestes dates de l’any amb una extensa agenda d’activitats per tot el territori.

Com en anys anteriors, les activitats programades amb motiu de l’efemèride apleguen tallers, visites comentades, portes obertes, projeccions, etc., que tindran lloc en diferents municipis de la demarcació, i es poden consultar a: www.casadecultura.cat/pagina/212/dia-de-l’art .

Entre altres activitats, destaca la celebració de les II Jornades Territorials de les Pràctiques Artístiques, les quals volen oferir coneixements i eines a través d’un tema tan urgent com és la salut i el benestar. El 2019, l’Organització Mundial de la Salut recomanava, per primera vegada, incloure l’art i la cultura en el sistema sanitari. És el que es coneix com a Arts in Health, una àmplia i creixent disciplina acadèmica i un camp de pràctica dedicat a utilitzar el poder de les arts i la cultura i a explotar-ne les potencialitats terapèutiques per millorar la salut i el benestar de les persones en diversos contextos institucionals i comunitaris.

La salut i el benestar són un tema preferent dins l’agenda política i cultural. Jornades com aquesta serveixen, també, per intentar fer més factibles aquests tipus de projectes interdisciplinaris que volen pensar la cultura des d’altres metodologies, interlocucions i contextos.

Hi participen: Ajuntament de Lloret (Teatre de Lloret); Ajuntament de Peralada; Ajuntament de Sarrià de Ter; Ajuntament de Vidreres; Amics del Museu d’Art; Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós; Associació de Ceramistes de la Bisbal; Associació Mona Lisi; Ateneu de la Vall de Llémena; Aula d’Arts Plàstiques de Torroella de Montgrí; Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona; CAOS-Land Art; Centre Cívic de Vidreres, Cercle Artístic Palamós en conveni amb l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós; Diputació de Girona - Ajuntament de Tossa de Mar; Escola Municipal d’arts plàstiques de Vidreres; Escola Municipal d’Art de Girona; Excèntrica Aula Taller d’Art; Fundació privada Antoni Vila Casas; Fundació Vila Casas - Museu Palau Solterra; La Caseta-Serveis Educatius. Ajuntament de Girona; Museu de la Mediterrània; Museu d’Història de Girona; Museu del Joguet de Catalunya; Museu del Suro de Catalunya a Palafrugell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

música

Billie Eilish actuarà al Palau Sant Jordi el 14 i el 15 de juny de 2025

barcelona
42 edició de comic barcelona

A la recerca de nous lectors de còmic

Barcelona
Crítica
música

Incògnites del Misteri

Cultura

Mor C.J Sansom, escriptor escocès de novel·les de suspens

art

L’entrada al Museu Picasso de Barcelona serà gratis tots els dijous, divendres i dissabtes al vespre

barcelona
sant jordi

Per Sant Jordi es van vendre dos milions de llibres

Barcelona
circ

Les Nits de Circ inclouran cintes aèries a 8 metres del terra i forçuts de Mongòlia

roses
homenatge

Teresa Rovira i el centenari de la ‘Revista de Catalunya’

Barcelona
música

Pat Metheny i Kamasi Washington, al Festival de Jazz de Barcelona

barcelona