Altres

Ja es pot visitar l’exposició ’RaholaFoto2023’

L’exposició anual amb les millors imatges presentades als Premis Carles Rahola de Comunicació Local ja es pot visitar a la seu de Girona del Col·legi de Periodistes. La vicepresidenta segona de la Diputació de Girona, Maria Àngels Planas, i el president de la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Jordi Grau, han inaugurat aquest matí l’exposició «RaholaFoto2023», una selecció dels trenta-tres treballs fotogràfics que es van presentar a la 15a edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local.

La mostra, que es podrà veure a la seu de Girona del Col·legi de Periodistes fins al 10 de maig, consta de disset fotografies, i també se n’ha editat un catàleg. En aquesta edició s’ha renovat completament el disseny de l’exposició i se n’ha sincronitzat el títol amb l’any de publicació de les fotos: així, totes les imatges que inclou la «RaholaFoto2023» es van publicar o fer al llarg de l’any passat.

Tal com assenyalen des del Col·legi de Periodistes, la majoria de les fotografies que formen l’exposició tenen la persona com a protagonista: només tres no en mostren cap. Ja sigui en solitari o en grup, en primer pla o en la distància, ensenyant la cara o amagant-la, les persones que apareixen a les imatges donen informació precisa de l’escenari on se situen. La fotografia guanyadora, de Dolors Gibert Viñolas, i les tres finalistes (de David Aparicio Fita, Jordi Ribot i Puntí i Toni Vilches) també.

«Fer un recorregut visual per l’exposició ens permet adonar-nos del talent que tenim a casa nostra, a la nostra demarcació, ja que les fotografies presentades, la majoria de les quals realitzades durant el 2023, són de gran qualitat. Ens aboquen a moments de la vida quotidiana, siguin coneguts o no tant coneguts, i ens fan reflexionar sobre el que passa al nostre entorn», ha destacat Maria Àngels Planas.

Jordi Grau ha explicat que la qualitat de les fotografies presentades (i, especialment, de les finalistes) va plantejar un problema al jurat a l’hora d’escollir la guanyadora. Ha celebrat que, per primera vegada, una dona hagi obtingut aquest guardó, i ha manifestat que espera que cada vegada més fotògrafs –«tant se val si homes o dones: professionals del fotoperiodisme»- es decideixin a presentar treballs en aquesta categoria dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local.

Per la seva banda, la guanyadora, Dolors Gibert, ha posat en valor els mitjans «petits, de poble, de proximitat», que fan una feina de comunicació i d’informació molt important.

«RaholaFoto2023» inclou instantànies d’Oriol Clavera, Toni Vilches, Robin Townsend PiSunyer, Aniol Resclosa i Planes, Joan Castro i Folch, Pere Duran, Glòria Sánchez, Dolors Gibert Viñolas, David Aparicio Fita, Jordi Ribot i Puntí i Jordi Borràs Abelló.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

solidaritat

La campanya Girem full! assoleix 1.037 hores de recerca contra el càncer fomentant la lectura

barcelona
cinema

J. A. Bayona serà membre del jurat del 77è Festival de Canes

BARCELONA
porqueres

La Principal de Porqueres tindrà una placa al parc Manel Saderra i Puigferrer

porqueres
música

Billie Eilish actuarà al Palau Sant Jordi el 14 i el 15 de juny de 2025

barcelona
42 edició de comic barcelona

A la recerca de nous lectors de còmic

Barcelona
Crítica
música

Incògnites del Misteri

GIRONA
Cultura

Mor C.J Sansom, escriptor escocès de novel·les de suspens

art

L’entrada al Museu Picasso de Barcelona serà gratis tots els dijous, divendres i dissabtes al vespre

barcelona
sant jordi

Per Sant Jordi es van vendre dos milions de llibres

Barcelona