Cultura popular

cultura

La mulassa de Granollers s’estrenarà el 9 de maig

La ciutat de Granollers tindrà una nova figura del bestiari popular català, la mulassa. Al taller d’Aitor Calleja i Miquel Eraso, a Markalain (Navarra), n’estan ultimant els detalls perquè sigui una realitat el 9 de maig, quan es presentarà en societat i se’n podrà veure la cara, per ara tot un secret. L’entitat que l’ha ideada i encarregada és l’Olla dels Pobres, creada el 1999 al voltant de la festa major dels blancs i blaus de la ciutat. El seu president, Arnau Torrillas, explica que “l’objectiu de l’entitat és muntar exposicions i activitats al voltant de la festa major”: “L’any 2017, arran de l’exposició La casa de la festa major, en què es mostraven elements dels blancs i els blaus, vam veure que amb la gent dels barris hi havia una distància molt gran, i no se sentia representada dins la festa. El 2018, vam proposar de crear un nou element de cultura popular per unir els barris i vam concloure que el millor era fer una mulassa, pel seu caràcter esbojarrat i festiu.” L’entitat ha treballat el projecte amb Cultura i la federació de barris i està fent una campanya de micromecenatge per finançar una part de la construcció de la figura i perquè el poble hi pugui participar. Torrillas assegura “que tota la construcció s’ha pagat amb fons privats, cap de públic”, i amb el micromecenatge, l’entitat vol arribar als 1.500 euros.

La mulassa sortirà a ballar el dia 9 de maig amb la banda de Reus Trifàsic i tindrà un ball propi, que crearà el badaloní Adrià Abellán, que també ha fet els balls dels gegants de la ciutat. Torrillas hi afegeix que “la mulassa de Granollers tindrà dues peculiaritats”: “Una, el color del pèl de l’animal, diferent al de les altres figures del país. L’altra és que, com que volíem que estigués vinculat a la festa major, tindrà dues faldilles, una de blanca i l’altra de blava, que lluirà la mulassa depenent de quina colla guanyi la festa major l’any anterior. I s’estrenarà amb la blanca.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

solidaritat

La campanya Girem full! assoleix 1.037 hores de recerca contra el càncer fomentant la lectura

barcelona
cinema

J. A. Bayona serà membre del jurat del 77è Festival de Canes

BARCELONA
porqueres

La Principal de Porqueres tindrà una placa al parc Manel Saderra i Puigferrer

porqueres
música

Billie Eilish actuarà al Palau Sant Jordi el 14 i el 15 de juny de 2025

barcelona
42 edició de comic barcelona

A la recerca de nous lectors de còmic

Barcelona
Crítica
música

Incògnites del Misteri

GIRONA
Cultura

Mor C.J Sansom, escriptor escocès de novel·les de suspens

art

L’entrada al Museu Picasso de Barcelona serà gratis tots els dijous, divendres i dissabtes al vespre

barcelona
sant jordi

Per Sant Jordi es van vendre dos milions de llibres

Barcelona