Cultura

"Tot apunta" que les restes trobades al subsòl de la Catedral de Tarragona pertanyen al temple de l'emperador August

Les prospeccions geofísiques que s'han realitzat al subsòl de la Catedral de Tarragona confirmen la presència d'una estructura de temple al seu interior que correspondria, "segons apunten tots els indicis", al temple dedicat a l'emperador August al segle I dC.

L'estructura se situaria sota la nau central de l'actual Catedral, tal com han demostrat els diversos treballs geofísics realitzats i que han permès detectar les restes sense haver d'excavar.

L'excavació selectiva del recinte, però, es podria realitzar a finals del 2008 o principis del 2009 coincidint amb l'inici de la quarta fase dels treballs de restauració de la Catedral. Les prospeccions estan sent actualment analitzades per l'equip de científics de l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica (ICAC) i de la Facultat de Geologia de la Universitat de Barcelona en col·laboració amb la Universitat de Palerm i el Museu Bíblic Tarraconense.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.