cultura

RODONYÀ

S'encalla la tercera i última fase de reforma del castell

La manca de finançament podria retardar el projecte executiu que inclou actuacions a l'ala nord de l'edificació

Fa dos anys que es van iniciar les obres de rehabilitació del castell de Rodonyà, del qual ara per ara, resta pendent d'executar la tercera fase de rehabilitació que preveu actuacions a l'ala nord del castell. Amb tot, l'alcalde Josep M. Saumell, ha anunciat que a causa de l'època complexa per l'actual crisi “serà difícil trobar el finançament necessari per tirar endavant les obres l'any vinent”, però ha afirmat que “no llançarà la tovallola”, i mirarà que les actuacions puguin estar enllestides el primer semestre de l'any, abans de finalitzar la legislatura.

Saumell ha manifestat que aquesta darrera etapa, que preveu intervencions a la part de l'edificació que dóna a la plaça del poble, esdevé la més “significativa” perquè es completaria la configuració del castell i es recuperaria alhora la imatge originària des d'aquest angle, que és molt diferent a la que actualment presenta.

L'objectiu, assenyala el màxim representant municipal, és “eliminar els elements constructius que corresponen a l'ús que anteriorment se li havia donat com a dependències escolars, i alhora descobrir a la façana els elements originals”.

D'altra banda, les obres de la segona fase de restauració, finalitzades fa poc, van posar al descobert aquest estiu set sitges a l'interior i exterior del castell, i la troballa d'un mur, que segons l'historiador Isidre Pastor, coordinador dels treballs arqueològics duts a terme, van permetre presentar una hipòtesi de com era l'entorn del castell del segle XVI, que posaria en valor les torres, ja que el pati exterior estava flanquejat per dos d'aquests elements arquitectònics. Dins aquesta segona etapa de reforma, també es van habilitar, respectant-ne la distribució original a l'interior del castell, les noves dependències municipals, tot i que de moment no es preveu que es posin en funcionament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
MIRADOR

De quan la línia de la vida es ressegueix des de l’art

la ciutat d’ideals

A propòsit d’exilis i llengua

equipaments

Comencen les obres d’ampliació de l’Arxiu Nacional de Catalunya

barcelona
Crítica

El gest alliberador d’una dona italiana

música

El Jazz omple el Passeig de Gràcia

barcelona
crónica

Oques Grasses en salsa dolça

GIRONA

El manifest d’Agitart centra el Dia Internacional de la Dansa

girona
cultura

L’alt i constant mestratge de Mercè Vidal

Paola Cortellesi
Cineasta i actriu

“Els italians portem el neorealisme a l’ADN”

Barcelona