Cultura

La Trinca busca la nova Trinca

TV3 posa en marxa un programa mixt de càstings i gales amb què es triarà els protagonistes d’un telefilm d’Oristrell

Televisió de Catalunya (TVC) i La Trinca col·laboren amb una intensitat especial en l’elaboració del programa que, el mes d’abril vinent, en acabar, ha de servir per triar els protagonistes d’un telefilm de Joaquim Oristrell.

El telefilm s’ambientarà en el període de la Transició i explicarà, en clau de comèdia, què hi van representar els nois de Canet.

El programa, que ara com ara respon al títol de Buscant La Trinca, té una estructura evolutiva similar a la de les nines russes.

Així, el mes vinent TV3 començarà a emetre sis edicions de Buscant La Trinca. En elles, es mostrarà el resultat dels processos de selecció que es duran a terme en sis ciutats de Catalunya.

En aquests processos de selecció es testarà l’habilitat a fer de trincaires dels candidats, que, segons Josep Maria Mainat, “hauran de cantar, però també interpretar uns personatges, perquè el que és busca són actors de musicals”.

Aquestes sis edicions, però, no seran només un recull d’actuacions: també inclouran la intervenció dels membres de La Trinca –Mainat, Miquel Àngel Pasqual i Toni Cruz–, que repassaran la seva trajectòria a través de l’evocació de fets i anècdotes.

Els seleccionats en els càstings passaran a prendre part en les gales, que s’emetran entre el gener i l’abril i que han de permetre, en la seva edició final i a través d’una votació popular, decidir quins són els candidats idonis per encarnar els personatges de La Trinca en un telefilm de Joaquim Oristrell –Majoria absoluta, Via Augusta, Va a ser que nadie es perfecto– que es rodarà a l’estiu i s’estrenarà el Nadal del 2010.

Aquest programa, que des de la direcció de TVC i des de La Trinca es qualifica d’humorístic i d’entreteniment, assolirà, però, una dimensió especial de la qual sí que són conscients els seus promotors.

Més enllà de les actuacions dels aspirants a trincaires, que rebran suport continu des de l’organització, el seguit de programes recuperarà, a través del repàs de la trajectòria del grup, aspectes lúdics de la Transició que no tendeixen a formar part de les serioses cròniques oficials, i per a un sector de l’audiència serà útil per recordar l’esperit dels moments en què el país tenia empenta.

Els més joves, al seu torn, podran comprovar que, malgrat la qualitat i l’impacte, programes satírics com ara el Polònia tenen uns precedents carregats de sentit –de l’humor.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona