cultura

El govern andorrà regala entrades per veure cinema en català

Es distribuiran bàsicament entre estudiants de català

La resta de ciutadans andorrans les podran adquirir per menys d'un euro

El conveni ha estat signat avui, entre el ministeri d'Educació i Cultura i els cinemes Illa Carlemany i Modern

El cinema en català i gratuït. Això serà possible a Andorra després que avui el Ministeri d'Educació i Cultura i els cinemes Illa Carlemany i Modern han signat un conveni de col·laboració per impulsar l'oferta de cinema d'estrena en català, segons el qual el govern andorrà comprarà entre 100 i 250 entrades als exhibidors de cada pel·lícula en versió catalana que exhibeixin a les seves sales fins al 31 de desembre d'aquest any.

Una part de les entrades es distribuirà a les persones que participen en el programa Voluntaris per la Llengua, als estudiants dels cursos de català de Formació d'Adults i als usuaris dels centres d'autoaprenentatge de català. La resta d'entrades seran a l'abast de tots els ciutadans, que podran adquirir-ne per menys d'un euro mitjançant l'enviament d'un SMS. Aquesta promoció es donarà a conèixer els pròxims dies.

El director de Promoció Cultural i Política Lingüística, Joan Sans, ha explicat aquest matí en roda de premsa que l'acord de col·laboració signat amb les dues empreses exhibidores tindrà validesa fins a final d'any, per qüestions pressupostàries. Amb tot, Joan Sans ha manifestat la ferma voluntat d'allargar el conveni de col·laboració, com a mínim, durant el 2011. L'import que el Departament de Promoció Cultural i Política Lingüística destinarà a la compra d'entrades és de 4.000 euros per a cadascuna de les empreses. Això equival a la projecció de 5 pel·lícules com a màxim fins a final d'any, si el Govern compra 200 entrades a 4 euros cadascuna per cada pel·lícula.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic