Cultura

La crònica

Un acte potser massa senzill

Amb el director de l'Institut Municipal d'Acció Cultural (IMAC) com a màxima autoritat, dijous es va inaugurar a la Sala Santa Llúcia de Reus el sisè festival de poesia Taca d'Oli amb un recital de poemes de Pere Anguera. Va ser una inauguració molt rara per a la cronista, atès que mai no havia vist Engelbert Magriñà fent les tasques protocol·làries de la regidora Empar Pont, que devia estar entretinguda amb la poesia electoral. En fi, Magriñà va llegir els actes del festival al reduït públic assistent, que es veu que la convocatòria, fos pel que fos (poca promoció, coincidència amb altres actes i/o mítings, desmenjament general o nul interès poètic) no devia arribar a tothom. Sort que la família d'Anguera va venir quasi tota.

Amb forta i humana veu, doncs, és el recital que va inaugurar el festival i que recull els poemes que un joveníssim Pere Anguera va escriure als anys setanta i vuitanta. Poesia cívica i de combat però també poemes delicadament amorosos. El recital va mostrar la veu literària poc coneguda de l'historiador, que va morir aviat farà un any. Van recitar Ramon Llop i Dolors Quintana, amb els contrapunts musicals del violoncel de Berta Correig. I es van projectar algunes fotos. Tot molt senzill. Potser massa. Un acte dignament amateur i fet amb molt bona voluntat, tal com acabarà sent aquest festival si continua llastrat per pressupostos mesquins i polèmiques nominals. No hauria costat pas gaire que algun especialista (Magí Sunyer, per exemple) hagués parlat una mica de la poesia angueriana. Hauria quedat una inauguració més rodona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça MargaridaXirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic