cultura

La crònica

On és el públic de R-evolució Escènica?

Poc públic va anar a veure un espectacle sorprenent

La sensible manipulació de retallables, de llibres joc i d'imatges de zoòtrop, entre altres materials senzills i tradicionals, serveix a l'artista sevillana Macarena Recuerda Shepherd per bastir el sorprenent espectacle That's the story of my life, que dijous a la nit es va representar al Centre d'Art Cal Massó, en concret en el marc del cicle R-evolució Escènica. Amb tots aquests materials, l'artista confecciona en directe una pel·lícula d'animació amb la qual va explicant alguns detalls certs o inventats, i amb molta ironia, tot sigui dit de pas, sobre la seva vida i la de la seva mare. Es veu que les relacions entre una filla artista i la seva mare donen molt de joc als escenaris, pensava la cronista dijous a Cal Massó, escenari on fa dos anys la ballarina i performer Sònia Gómez també va presentar un espectacle on feia actuar la seva, de mare. En fi.

That's the story of my life és, doncs, un espectacle molt pensat, molt delicat i molt original que, tanmateix, amb prou feines va aplegar una vintena de persones a Cal Massó, una de les entrades més baixes que ha registrat aquesta temporada de R-evolució Escènica, que acaba el 14 d'abril amb una altra meravella anunciada, Katastrophe, de l'Agrupación Sr. Serrano. Vist això, la cronista es preguntava si el Centre d'Arts Escèniques de Reus (CAER) fa prou divulgació del cicle en llocs i centres artístics de la ciutat que haurien de ser especialment sensibles, en principi i en teoria, a aquestes propostes artístiques i escèniques que són originals i innovadores. No ho sé, a veure, per exemple l'Escola d'Art i Disseny? O l'institut Gabriel Ferrater, on estan molt orgullosos d'impartir el batxillerat artístic? Una cosa és que R-evolució Escènica sigui un cicle minoritari, com han de ser les propostes que innoven i gràcies a les quals tot va evolucionant, i una altra és que sigui gairebé un desert. Cal esperar que la situació no es repeteixi el 14 d'abril, dia de la proclamació de la República, amb la catàstrofe del Sr. Serrano. Vinga va.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça MargaridaXirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic