cultura

El Sant Jordi dels autors i les editorials de la Catalunya del Nord

La novel·la negra ‘Agulleta i fil de vint', la reedició bilingüe de la ‘Sang del Vallespir' i ‘Pyrenées Catalanes, nature & histoire' són algunes de les novetats nord-catalanes que surten per la festa del llibre

Una desena llarga de novetats editorials amb tema nord-català surten per Sant Jordi enguany. En l'àmbit de la creació literària en català cal destacar la novel·la policíac o “polar” Agulleta i fil de vint de Carrera & Carrera, publicada per les edicions Trabucaire. Com diu Pere Verdaguer en el pròleg, “vet aquí una novel·la policíaca de dos autors nous i naturalment ben avinguts ja que són germans: Jacint i Esteve Carrera”. Una novel·la negra que transcorre de Perpinyà a la costa vermella i fins l'Alt Empordà, amb rerefons de projectes urbanístics, turisme de masses, i ambients tèrbols. Edicions Trabucaire proposen per aquest Sant Jordi, també, Pyrenées Catalanes, nature & histoire de Jean Reynal i Michel Castillo Itinéraires mégalithiques - Dolmens et rites funéraires en Roussillon et Pyrénées Nord Catalanes de Jean Abélanet i La Via Domitia et ses embranchements - Découverte guidée en Pays Catalan de Georges Castellvi.

L'editorial Balzac proposa la reedició de Le Sang du Vallespir de Ludovic Massé en una edició bilingüe amb la traducció de Patrick Gifreu. En la mateixa col·lecció de llibres bilingües Balzac publica el recull de contes infantils Catacric i Catacrac de Cyprienne Detuyat, amb il·lustracions de Myriam Joliveau.

Les edicions Cap Béar proposen també un “polar” amb tema nord-català, Les caffards se rebiffent de Gildas Girodeau, i dues novel·les històriques d'Hélène Legrais La chamane aux yeux bleus i La Demoiselle d'Aguilar.

La Bressola ha editat per aquest Sant Jordi els Contes de La Bressola, que conté un CD gratuït amb els contes en àudio explicats per persones conegudes de la societat catalana.

Les Éditions de la Merci publiquen la traducció al francès d'una obra d'Arnau de Vilanova per Patrick Gifreu, el Livre des Vins.

Les Éditions Sud Ouest treuen per la festa del llibre el Carnet de cuisine du Pays Catalan de Marie Costa.

Bonneton publica Pyrénées-Orientales, 100 lieux pour les curieux de Marie-Claude et François Valaison i Aurélia Greiveldinger.

L'editorial Objectif Sud publica Côtes Catalanes de Bernard Rieu i Christian Negre.

Publicat a la Catalunya autònoma per Cossetània edicions Felip Soler i Grégory Tuban signen Camp d'Argelers (1939-1942), que recrea “la vida al Camp d'Argelers a partir de testimonis que també han fet possible la investigació sobre el període més fosc i desconegut del camp”, segons els seus autors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
MIRADOR

De quan la línia de la vida es ressegueix des de l’art

la ciutat d’ideals

A propòsit d’exilis i llengua

equipaments

Comencen les obres d’ampliació de l’Arxiu Nacional de Catalunya

barcelona
Crítica

El gest alliberador d’una dona italiana

música

El Jazz omple el Passeig de Gràcia

barcelona
crónica

Oques Grasses en salsa dolça

GIRONA

El manifest d’Agitart centra el Dia Internacional de la Dansa

girona
cultura

L’alt i constant mestratge de Mercè Vidal

Paola Cortellesi
Cineasta i actriu

“Els italians portem el neorealisme a l’ADN”

Barcelona