cultura

La Casa de la Música «dignificarà» l'ensenyament musical a Tortosa

L'Ajuntament preveu recuperar el nom de Lamote de Grignon per a l'escola municipal de música

Les obres de la futura Casa de la Música, una de les reivindicacions més antigues del col·lectiu de músics a Tortosa, ja han començat al barri del Temple, amb un termini d'execució de set mesos i un pressupost de 782.400 euros. En aquest sentit, la Casa de la Música és una de les actuacions amb més pressupost de les que Tortosa finançarà amb els 6,1 milions que li corresponen del fons estatal d'inversió local (FEIL). L'edifici polivalent es construeix en un solar municipal, a la cruïlla dels carrers Vergés Paulí i Enric d'Ossó. L'empresa que fa les obres és Tau-Icesa, que va fer la comissaria de la policia local a Remolins i que ara rehabilita l'antic mercat de Ferreries. El projecte ha estat redactat pels arquitectes Xavier Martí i Núria Martí, que també han dissenyat la urbanització d'una plaça adjacent, de 750 metres quadrats, amb bancs i arbres.

La Casa de la Música tindrà planta baixa més dues plantes, amb una superfície útil de 601 metres quadrats. A la planta baixa hi haurà els espais corresponents a la direcció, amb la secretaria, la sala de professors, la biblioteca i el despatx de l'Aula de Música Tradicional. També hi haurà els espais formatius vinculats a l'aula d'iniciació als estudis musicals, que estarà adaptada per als alumnes de 4 a 7 anys. A més, hi haurà una cambra tècnica, un traster, dues aules individuals d'instruments i l'aula de noves tecnologies, en què es podrà instal·lar un ordinador amb tecla MIDI. A la primera planta hi haurà cinc aules individuals i una de col·lectiva. A la segona planta hi habilitaran l'aula de percussió, una sala d'assaig amb escenari desmuntable i l'arxiu.

L'escola emetrà títols homologats

GUSTAU MORENO

El regidor de Cultura, Joan Caballol, va confirmar ahir que, amb motiu del trasllat a la nova Casa de la Música, l'escola municipal recuperarà el nom de Lamote de Grignon, un músic molt vinculat a la ciutat que (al costat del mestre Joan Monclús) va fundar els ensenyaments musicals municipals. «De fet, l'escola ja va portava el nom de Lamote de Grignon, però amb el pas del temps es va perdre», va afegir-hi Caballol. Per la seua banda, l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va assenyalar que la Casa de la Música serà un equipament que «dignificarà i posarà en valor la música a Tortosa», i culmina l'esforç que fa l'Ajuntament per potenciar l'escola i la banda municipal de música. De fet, Bel va recordar que fa poques setmanes que l'Ajuntament ha signat un conveni amb el Departament d'Educació, que reconeix oficialment l'escola municipal de Tortosa. Això permetrà a l'escola emetre títols homologats i rebre subvencions, per «millorar l'oferta i l'atenció als alumnes».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
circ

Les Nits de Circ inclouran cintes aèries a 8 metres del terra i forçuts de Mongòlia

roses
homenatge

Teresa Rovira i el centenari de la ‘Revista de Catalunya’

Barcelona
música

Pat Metheny i Kamasi Washington, al Festival de Jazz de Barcelona

barcelona
MIRADOR

De quan la línia de la vida es ressegueix des de l’art

la ciutat d’ideals

A propòsit d’exilis i llengua

equipaments

Comencen les obres d’ampliació de l’Arxiu Nacional de Catalunya

barcelona
Crítica

El gest alliberador d’una dona italiana

música

El Jazz omple el Passeig de Gràcia

barcelona
crónica

Oques Grasses en salsa dolça

GIRONA