cultura

Art digital i lúdic

El festival d'art digital i música electrònica FADE celebra avui a la Cellera de Ter la seva jornada central, amb concerts, tallers i instal·lacions per a tots els públics

Avui hi actuaran Oh! Cake and The Cookie, Nsista i Las Lo Las amb Adrià Bauzó

FADE són les sigles de Festival d'Art Digital i Electrònica. Clar i català. El festival de la Cellera de Ter està celebrant aquesta setmana la seva tercera edició, com un “festival d'estiu diferent i únic a Catalunya que intenta combinar els aspectes més lúdics de l'art digital i la música electrònica amb tot allò que fa referència a les noves tecnologies aplicades a la creació artística”. Avui tindrà lloc la jornada central i final del FADE 2011, com a culminació d'una setmana d'activitats en què s'ha pogut veure des d'una xerrada amb demostració pràctica sobre la relació entre les matemàtiques i els jocs d'atzar fins a altres sessions monogràfiques al voltant del cinema realitzat amb eines casolanes (Albert Blanc), la banca ètica i la cooperativa integral catalana com a alternatives a l'actual sistema financer (Enric Duran) i la producció de música electrònica, l'ús de seqüenciadors, sintetitzadors i videoprojeccions a temps real (Quim Sidera i Marçal Galí).

El FADE, organitzat per l'associació del mateix nom, ha configurat en aquesta tercera edició la seva programació “més potent”, que avui arriba al clímax amb un programa tan extens com intens, a la plaça de l'Església de la Cellera. Totes les activitats són gratuïtes, excepte el curs de tècniques de dansa aèria que ha organitzat la companyia Las Lo Las al llarg de tot el dia, amb inscripció prèvia i places limitades. Aquesta nit, Las Lo Las i Adrià Bauzó, d'Electrotoylets (saxo elèctric i bases electròniques) oferiran al FADE un espectacle de dansa aèria titulat Blanc-Errant.

Durant el matí, de 2/4 d'11 a 2, Eduard Bonet oferirà un curs de manipulació de sistemes de so de petit format, coorganitzat amb la Casa de la Música la Mirona. De 6 a 7 de la tarda també tindrà lloc un taller de construcció de caixes fosques i introducció als principis de la fotografia analògica, amb la col·laboració de l'Escola d'Art del Pasteral-Labedap.

A les 7 de la tarda començarà un dels concerts més esperats de la jornada, el del duet Oh! Cake and The Cookie, format per Núria Muntaner (Minimúsica) i Belize Nicolau, de 30 i 10 anys respectivament, que van actuar a l'últim Primavera Sound. Diuen que les seves cançons sobre la tardor, animals, galetes i pastissos parteixen de l'univers infantil per captivar, amb la seva senzillesa, un públic transgeneracional i desacomplexat.

Al FADE hi haurà també diverses instal·lacions: Fragile, en què Dani Garcia reinventa una escultura de Quim Corominas a través d'un experiment artisticotecnològic sobre cartrons reciclats; The particle, una escultura cinètica de grans dimensions ideada per Àlex Posada; Màquina de l'amor, dels Luthiers Drapaires, que convida els usuaris a tocar-se mútuament per generar sorolls; Hologrames de fum, de Santi Vilanova, i Mapping fet a mà, que pintarà amb llum el campanar i l'edifici de Ca les Germanes.

A 2/4 de 12 de la nit, el FADE proposarà un concert de les brasileres Nsista i, tot seguit, The Itchy & Scratchy Show, a càrrec de Dj Face-tic i Vj Cooler O'Connor. Al llarg de la nit també hi intervindran Dj Ingrid Blancafort i els videojòqueis Dar Faders.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Barcelona, paisatge i personatge

Barcelona
solidaritat

La campanya Girem full! assoleix 1.037 hores de recerca contra el càncer fomentant la lectura

barcelona
cinema

J. A. Bayona serà membre del jurat del 77è Festival de Canes

BARCELONA
porqueres

La Principal de Porqueres tindrà una placa al parc Manel Saderra i Puigferrer

porqueres
música

Billie Eilish actuarà al Palau Sant Jordi el 14 i el 15 de juny de 2025

barcelona
42 edició de comic barcelona

A la recerca de nous lectors de còmic

Barcelona
Crítica
música

Incògnites del Misteri

GIRONA
Cultura

Mor C.J Sansom, escriptor escocès de novel·les de suspens

art

L’entrada al Museu Picasso de Barcelona serà gratis tots els dijous, divendres i dissabtes al vespre

barcelona