La Generalitat aporta 1,4 milions d'euros al pla per consolidar el turisme de Tàrraco

El projecte beneficia el patrimoni romà de quatre municipis del Tarragonès

Al pla s'hi destinaran un total de 4,2 milions d'euros fins al 2012, una quantitat que aportaran a parts iguals el govern català (que ahir ja va aprovar la seva part), el consorci d'entitats locals format pel Consell Comarcal del Tarragonès i pels quatre municipis del conjunt arqueològic romà i el govern espanyol. Una de les accions bàsiques del pla és cohesionar com a destinació turística tots els espais patrimonials que conformen la Tàrraco romana. En aquest sentit, en el projecte destaquen accions com la millora de la connexió entre els diferents conjunts monumentals, la creació d'un centre d'interpretació, el desenvolupament d'un pla de senyalització específica per al conjunt del patrimoni i el reforçament d'un programa de marxandatge que difongui arreu la destinació. A més, des de Catalunya es liderarà la creació d'una xarxa de ciutats capitals de les províncies de l'Imperi romà i de ciutats amb patrimoni monumental.

Més estades curtes

El pla proposa, així mateix, donar prioritat als mercats geogràfics que ara són més propers gràcies al TAV i a l'aeroport de Reus. Això permetrà potenciar les estades de pocs dies (city breaks) tant de turisme internacional com nacional. D'altra banda, es treballarà per augmentar la presència del turista de sol i platja en visites culturals i excursions de dia al conjunt de la Tàrraco romana. A més, es consolidarà la ciutat de Tarragona com a destinació de creuers més enllà de la satel·lització que genera la intensa activitat del sector que viu el port de Barcelona. Altres accions previstes en el pla són la millora de les sinergies de turisme amb els actius de la ciutat, especialment els que fan referència a l'activitat comercial, i la rehabilitació d'espais arquitectònics nobles perquè puguin funcionar com a nous equipaments hotelers.

El pla de competitivitat turística de la Tàrraco romana forma part dels plans de competitivitat orientats a destins turístics de projecció internacional, i que recull el pla del turisme espanyol Horitzó 2020. Aquest pla l'ha proposat el govern central per fer més competitiu i sostenible el sistema turístic de l'Estat.

Grup Ciutats Patrimoni

Ahir es va constituir a l'Ajuntament de Tarragona la comissió d'arqueologia del Grup Ciutats Patrimoni de la Humanitat, que presidirà l'Ajuntament de la ciutat. En la trobada, que va tenir un caràcter tècnic, es va informar de la petició d'una subvenció que el grup ha fet al Ministeri de Cultura amb la finalitat de realitzar una publicació de referència sobre l'estudi del patrimoni històric i arqueològic i de gestió urbanística dels tretze municipis que formen part de l'associació. També es va aprovar que Tarragona sigui la seu de l'organització d'un curs de planificació, gestió urbanística i protecció del patrimoni històric, que tindrà lloc del 30 de novembre a l'1 de desembre.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.