cultura

Maceo: “Vull promoure l'amor”

“Promoure l'amor a través de la música és el que més m'agrada de les gires, i més en aquests temps”, confessa l'incansable Maceo Parker, un mite vivent que ha definit el funky des de la seva aparició a escena fa anys al costat de James Brown i a través de les seves col·laboracions amb altres grans com ara Ray Charles, Ani Difranco, James Taylor o fins i tot Red Hot Chili Peppers.

El músic nord-americà, nascut a Kingston (Carolina del Nord) el 1943, torna novament a actuar a les comarques gironines, en aquesta ocasió a La Mirona de Salt en el marc del Black Music Festival (avui a les 22 h, 20-25 euros), amb la intenció declarada de fer oblidar, ni que sigui per un parell d'hores, “els problemes i les regles quotidianes” a través del que sap fer, música, i més concretament amb el seu estimat estil, que no és altre que el funky. I és que per Maceo Parker, a diferència del jazz, el funky és “pura festa!”. I això és el que li agrada encomanar.

Per al concert d'aquesta nit, es farà acompanyar per la seva banda habitual i té la intenció de fer un repàs dels seus grans èxits, així com versionar algun clàssic al seu estil. Armat amb el seu saxo, Maceo Parker combinarà tradició i modernitat com només ell i la seva banda saben fer. Perquè la fórmula és la de sempre, segons ell, un 2% de jazz i un 98% de funk. Els resultats són coneguts de sobres.

Abans, per amanir la vetllada, actuaran de teloners els gironins The Blacktones. També amb el soul i el funk com a ensenya intentaran posar a to el personal abans de donar el relleu al gran Maceo Parker, que, concert a concert, només fa que engrandir la seva llegenda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.