cultura

El festival que no és com cap altre

La Nau Côclea dedica la 21a edició del Festival Música 13 a la veu, la improvisació i el paisatge sonor

El festival tindrà lloc els dies 29 i 30 de juny i 7 de juliol a Camallera i les entrades costen 5 euros

Les noves músiques, l'electroacústica i l'experimentació sonora i audiovisual són, des de fa dues dècades, els terrenys per on transita, estiu rere estiu, el Festival Música 13, organitzat per la Nau Côclea de Camallera, nucli irreductible de la creació artística més arriscada, sota la direcció de Clara Garí. El Festival Música 13 obre aquest cap de setmana la seva 21a edició, que s'estructura sobre tres eixos bàsics: la veu humana –els seus límits i les fronteres entre el significat i el so del llenguatge–, la improvisació i el paisatge sonor. Per diverses raons, aquest festival no és com cap altre dels molts que es programen a l'Empordà. “Música 13 es programa en un entorn festiu on s'uneix l'audició a l'experiència. En acabar els concerts, el públic és convidat a prendre una beguda amb els músics, per produir un intercanvi d'impressions que va més enllà de l'audició”, expliquen els organitzadors. Les entrades als concerts costen 5 euros i són gratuïtes per als socis de Côclea. Després de les actuacions, la música continua amb el “joveníssim” discjòquei Track Breaker.

Música 13 s'obrirà aquest divendres a les 10 de la nit amb l'estrena de Per-sona, un projecte del basc Xabier Erkizia, que ha treballat amb persones que, per diferents motius, han perdut o han hagut de reeducar la seva veu. I tot seguit, una altra estrena: a Warscape Sonata, el periodista digital i artista sonor Vlax també investiga la veu humana, a partir de materials radiofònics relacionats amb la narcoguerrilla mexicana, en una combinació d'electroacústica, vídeo i elements multimèdia.

La jornada de dissabte començarà a les 9 del vespre amb l'estrena de Groc 1912-2012, la versió que un grup de joves artistes interdisciplinaris ha realitzat de Sonoritat groga , una òpera inèdita de Kandinsky. Després, l'alemany Werner Cee, que durant el juny ha fet una residència a Côclea, improvisarà amb diversos músics gironins. El 7 de juliol, el festival acabarà amb Mares ibéricos, una selecció d'obres de paisatges sonors procedents de les costes de la península, i també hi haurà improvisacions dels alumnes i professors del taller de microfonia subaquàtica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Música

In-Somni obre demà a Besalú, amb Bigott, una nova edició itinerant

besalú
música

El vidrerenc Àlex Pérez presentarà ‘Tot el que som’ al Festival Espurnes de Llagostera

vidreres
música

Sven Väth encapçalarà el cartell del festival electrònic Delirium

cassà de la selva
Cultura

Mor Ivan Ivanji, escriptor serbi i supervivent d’Auschwitz

ART

El paper pioner d’Espais, en una exposició a Girona

Girona
Cultura

Personatges de tres obres de Guimerà a la façana de la Casa Mural del Vendrell

El Vendrell
figueres

Dibuixos del Dalí adolescent per commemorar els 120 anys del seu naixement

FIGUERES
lletres

Núria Cadenes, Jordi Masó i Maria Mercè Roca, finalistes del Llibreter

barcelona
ART

Les Bernardes ofereix una mirada a la cultura africana

Salt